E de la caldura

Aug 22, 11 E de la caldura
Va amintiti desenele animate “Cartea Cartilor”? Erau niste desene animate religioase, primele din Romania care au fost dublate mi se pare, in care doi pusti simpatici, Cristi si Oana, alaturi de robotul Memo, calatoreau in fiecare episod intr-un pasaj din Biblie, cu scopul de a o face prietenoasa si accesibila pentru copii, precum si de a face copii sa creada inca si mai mult in povestile pe care le auzeau acasa.

Imi amintesc foarte distinct de un episod in care astia mici aterizasera pe undeva prin desert, si nu stiu cum, un smecher de pe acolo i-a fraierit sa vanda niste ulei de masline, in plin soare, cu capul descoperit. Dupa un timp li s-a facut rau, si se comportau usor aberant. Li s-a raspuns ca e de la soarele puternic si de la caldura.

Mi-am amintit deseori faza asta, si nu gaseam nicio explicatie pentru recurenta acestei amintiri. Am gasit-o acum. Ea a revenit, sarmana, in asteptarea sinapsei potrivite, care este de data asta urmatoarea:
Faptul ca e cald in zonele care constituie leaganul civilizatiei este explicatia pentru toate necazurile precum religia si ruinele pe care le lasa in urma, cum ar fi civilizatia noastra. Probabil rasa umana a fost evoluata, dar necesita refrigereare permanenta,  asa ca s-a stricat de la incalzirea planetei. Suntem in momentul de fata intr-o perioada de barbarie – orice futurolog sau istoric va clasa etapa care urmeaza unei ere religioase, precum si cateva milenii care ii urmeaza, ca fiind o etapa de barbarie in evolutia unei civilizatii. Asa ca:

Pesemne cei care au facut “Cartea Cartilor” s-ar putea arata usor nemultumiti ca cineva a gasit cu cale sa inteleaga asta din mesajul lor, pe de alta pate cred ca sunt destul de linistiti stiind ca, pana mi s-o dezvolta a doua personalitate, sunt, orisicat, una singura.
Cateaodata mi se pare ca umorul meu dubios o sa imi aduca necazuri. Nu, stai, nu mi se pare.

Episodul prezentat nu e respectivul, dar imi permit sa citez: “Am vazut cu ochii nostri, Iisus a prefacut apa in vin.” In cazul asta, eu zic ca e-n regula. Si o veste buna pentru mine: “E mai multa bucurie in cer pentru un singur pacatos care se caieste, decat pentru 99 care sunt drepti.”  Sunt oricand fericita sa ofer subiect de party :), si sunt gata sa ma bag si la saracii cu duhul.

P.S. Cand a zis Iisus: “Ia-ti patul si umbla, pacatele tale sunt iertate” ( un citat care pe mine, serios, ma emotioneaza intotdeauna), actorul a reusit sa o zica pe tonul pe care ar fi zis: “Ia-ti patul si umbla, chiria ta e neplatita”. Of.

3 Comments

  1. dap, eu ma uitam la cartea cartilor si ma bucur ca mi-ai adus aminte de memo :D in rest, n-am nimic de comentat :P

  2. Maria /

    :)

  3. Eu cred ca aceste desene cat si altele sunt o altenativa buna cele care sunt pline de violenta. Iti recomand sa vezi Moise si Wall-E.

Leave a Reply