Acasă Dragoste & Relatii 9 adevaruri despre arta de a flirta pe care nimeni nu ti...

9 adevaruri despre arta de a flirta pe care nimeni nu ti le-a spus vreodata

1. Si cuplurile trebuie sa flirteze

La fel ca Tinder si pisicile, arta flirtului este adesea asociata cu cei singuri. Cu toate acestea, cuplurile au nevoie si de ceva flirt pentru a supravietui. Dupa ce a studiat 164 de persoane casatorite, un studiu realizat la Universitatea din Kentucky a constatat ca acele cupluri care au continuat sa flirteze au avut si o intimitate mai puternica si mai profunda. Adesea, potrivit studiului, persoanele casatorite flirteaza pentru a crea o lume privata cu partenerul lor.

2. Oamenii flirteaza din sase motive.

Un studiu de la Universitatea din Northern, Illinois a identificat sase motivatii pentru flirt:

Sexual : Incercarea de a duce pe cineva in pat

Distractie : Ei practica flirtul ca un sport

Experimental : Incearca sa vezi cum ar fi sa ai o relatie cu obiectul flirtului (dar fara a merge prea departe)

Relational : Incercarea de a creste intimitatea intr-o relatie

Stima : Incercati sa cresteti stima de sine

Utilitar : Incercarea de a obtine ceva de la o alta persoana

Potrivit studiului, la barbati motivatia sexuala este mai frecventa, in timp ce la femei flirtul tinde sa aiba mai mult de-a face cu dorinta de a consolida o relatie.

3. In flirt, unele conversatii functioneaza mai bine decat altele

Un studiu de la Universitatea din Alaska a fost dedicat verificarii eficacitatii a trei tipuri de abordari cu scopuri evidente de flirt.

· Hartuire si doborare: „Trebuie sa fii spion pentru ca am vazut ca nu-ti iei ochii de la mine”.

· Inocent , cu intrebari simple precum: „Ce parere ai despre acest grup muzical?” „Care este echipa ta, Madrid sau Barca?”

· Direct : „Esti foarte draguta” sau „Pot sa-ti cumpar o bautura?”

Potrivit studiului, barbatii prefera sa foloseasca stilul direct, in timp ce femeile sunt mai predispuse sa puna intrebari inocente. Foarte putini au recunoscut ca exerseaza tehnicile de Hartuire si Knockdown in strategiile lor de flirt.

4. Barbatii isi supraevalueaza interesul, iar femeile, exact opusul

Daca v-ati intrebat vreodata de ce este atat de greu pentru baieti si fete sa se inteleaga, poate ca raspunsul este aici. Mai multe studii sustin ideea ca exista o lipsa de intelegere in randul persoanelor heterosexuale care se bazeaza pe barbati care tind sa creada ca femeile sunt mai interesate de ele decat sunt in realitate, in timp ce femeile tind sa creada contrariul.

Adica barbatii nu sunt la fel de interesati atunci cand sunt. Aceasta perceptie gresita de ambele parti a fost dovedita in peste 2.000 de studii care au fost analizate de experti de la Universitatea din Texas. Explicatia data de experti este ca barbatii au fost educati sa perceapa mai multe semne de sex in imprejurimile lor decat femeile. Desi recunosc ca trebuie cautat un argument mai convingator.

5. Cele mai atractive caracteristici depind de sex

Un studiu al Universitatii din British Columbia asigura ca fericirea este expresia faciala cea mai atractiva la femei, cu toate acestea, ceea ce este cel mai atractiv la barbati este expresia mandriei si a arogantei.

6. Flirtul este oferit in doze subtile, mici si distantate

O alta lucrare de la Universitatea din New Mexico dezvaluie ca flirtul este un „proces de negociere” in care partile nu dezvaluie tot ce stiu. „Este o negociere care incepe dupa primele momente cand scanteia sare”. Functioneaza cel mai bine daca este dezvaluit in doze mici.

7. Succesul nu are nimic de-a face cu a fi cel mai chipes din camera.

Daca nu cu clarificarea faptului ca esti liber si disponibil. Cercetarile de la Universitatea Webster care au studiat oamenii care flirteaza in baruri, mall-uri si altele asemenea au descoperit ca oamenii care zambeau si faceau contact vizual cu ceilalti erau mai susceptibili de a fi abordati decat cei care erau pur si simplu draguti sau aratosi.

8. Contactul vizual face diferenta

Fara a exagera prea mult pentru a nu-l speria pe celalalt, dar a privi o alta persoana are efectele asupra artei de a flirta.

Intr-un studiu, 48 de cupluri de straini de sex opus au primit urmatoarele sarcini: petrece doua minute privindu-si mainile, petrece doua minute privindu-se in ochii celuilalt si de cate ori a clipit partenerul lor in doua minute.

La sfarsitul studiului, cei care si-au petrecut doua minute privindu-se in ochi au spus ca au simtit mai multa afectiune fata de cealalta persoana decat restul cuplurilor care s-au concentrat pe alte sarcini.

9. Oamenii se simt mai apropiati daca isi spun unele intimitati

Stim deja ca a pune intrebari cuiva care iti plac este o idee buna si o modalitate de a-l cunoaste mai bine. Dar tipul de intrebari puse este important. Potrivit unui mare studiu clasic realizat in 1997 de psihologul Arthur Aron, oamenii se simt mai apropiati atunci cand isi pun intrebari foarte intime.

De exemplu: Ce lucruri considerati suficient de serioase pentru a nu glumi niciodata?

Latest articles

182 Mesaje De Florii

Pentru ca esti minunata, toate florile din lume ureaza la multi ani! unei alte flori.Nici toate florile din lume n-ar fi de ajuns sa...

Cele mai bune 10 palete de contouring pentru un machiaj perfect

Daca ne-am gandit ca, cu primerul, baza de machiaj, corectorul, pudrele compacte si fardul de obraz aveam deja tot ce ne trebuia pentru a...

Ce este un roman si cum sa inveti sa scrii unul?

Iti place sa scrii povesti uimitoare, dar nu stii ce este un roman si cum difera acesta de o nuvela? Daca acesta este cazul...

150 Citate Despre Incredere

Abilitatea de a avea incredere totala in tine, nu te lasa sa faci niciodata actiuni false si nerezonabile, te va ajuta doar sa castigi...