Acasă Dragoste & Relatii Cum functioneaza divortul?

Cum functioneaza divortul?

Daca va aflati in primele etape ale luarii in considerare a unui divort, atunci unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le intelegeti este cum functioneaza procesul de divort. Fiecare divort va fi oarecum diferit din cauza circumstantelor personale ale unui cuplu si a legilor care guverneaza divortul in statul unde locuiti.

De exemplu, un cuplu care divorteaza, care a fost casatorit doar de cativa ani, are putini bani la banca si niciun copil va fi diferit de divortul un cuplu care este casatorit de 25 de ani, detine o casa si are conturi de pensie si active financiare considerabile. .

Desi detaliile procesului de divort vor fi mult diferite pentru fiecare cuplu, pasii de baza vor ramane aproape aceiasi.

Cealalta variabila mare este daca un cuplu poate cadea de acord asupra tuturor conditiilor unui acord de divort.

Daca da, pot trece printr-un divort necontestat, economisind mult timp si o suma considerabila de bani.

Daca exista dezacorduri, atunci procesul va dura mai mult. Cuplurile pot alege mai multe optiuni pentru a lucra printr-un divort, cum ar fi medierea sau divortul in colaborare, care poate economisi timp si bani, comparativ cu un divort contestat, care se incheie intr-un proces in fata unui judecator.

Pentru majoritatea divorturilor, procesul incepe cu un sot care depune o petitie .

Aceasta este o actiune formala care solicita instantele de judecata divortul si se depune de obicei in judetul in care locuieste unul dintre soti. Petitia va indica motivul solicitarii divortului si va identifica sotii, copiii lor, proprietatea comuna si separata, custodia copilului si acordul de intretinere a copilului, daca acestea sunt in vigoare.

Toate jurisdictiile permit o anumita forma de „diferente ireconciliabile” fara vina ca motiv, ceea ce face procesul mai putin antagonic. Unele jurisdictii ofera, de asemenea, dosarul de oportunitate pentru un divort pe baza de culpa, cum ar fi adulterul sau abandonul.

Daca unul dintre soti depinde de celalalt pentru sprijin financiar sau solicita custodia sau intretinerea copiilor pentru orice copil, atunci persoana respectiva va trebui, de asemenea, sa depuna o ordonanta temporara la instanta prin care sa solicite aplicarea acestor lucruri. Audierea pentru ordinele temporare se acorda de obicei in cateva zile (in functie de judetul in care locuiti).

Sotul care a depus cererea trebuie apoi sa se asigure ca cererea de divort este predata celuilalt sot si trebuie sa faca dovada acestui lucru prin ceea ce este cunoscut sub numele de dovada notificarii .

In functie de relatia cuplului care divorteaza, acest lucru se poate face fie prin transmiterea petitiei la avocatul celuilalt sot, fie printr-un server de proces la domiciliul sau la locul de munca al sotului.

Persoana care primeste petitia trebuie sa semneze o confirmare de primire sau poate fi verificata ca fiind livrata de serverul de proces. Completarea dovezii de serviciu creeaza, de asemenea, o data oficiala a separarii si incepe perioada de asteptare a unui stat.

Retineti ca unele state au o definitie diferita pentru data separarii, asa ca asigurati-va ca verificati legile din statul dumneavoastra.

In acest timp, ambilor soti nu au voie sa vanda sau sa imprumute impotriva vreunei proprietati sau sa scoata copii din stat.

Persoana care primeste petitia are un anumit timp, de obicei 30 de zile, pentru a depune un raspuns .

Acest lucru va indica fie ca sunt de acord cu divortul, fie ca aleg sa-l conteste, fie pe baza motivelor divortului, fie ca nu sunt de acord cu propunerea de intretinere a copilului, custodia, impartirea proprietatii sau orice alta problema.

De asemenea, la un moment dat, ambii soti sunt obligati sa isi dezvaluie situatia financiara completand declaratii financiare pe propria raspundere (uneori numite dezvaluiri financiare).

Daca dezvaluirile nu sunt amanuntite sau una dintre parti doreste informatii suplimentare, atunci va continua cu descoperirea .

Avocatii ambelor parti vor solicita informatii de la cealalta parte, vor trimite o lista de intrebari la care trebuie sa se raspunda si vor face o cerere de „producere a documentelor”, ceea ce inseamna ca un sot va trebui sa predea lucruri precum extrase de cont, extrase de cont. a veniturilor sau a oricaror alte documente despre care un avocat considera ca ii vor ajuta pe clientul sau.

Daca exista un dezacord cu privire la modul in care ar trebui sa fie rezolvat divortul, atunci ambele parti vor trebui sa incerce sa isi rezolve diferentele prin negocieri de solutionare .

Instantele pot programa conferinte de solutionare voluntara sau obligatorie sau mediere in incercarea de a rezolva problemele.

In mod obisnuit, cele mai frecvente puncte de disputa implica custodia si vizitarea, pensia alimentara si intretinerea copiilor si impartirea proprietatii.

In cazul in care negocierile de mediere sau de solutionare esueaza, atunci orice chestiuni disputate ramase vor fi decise in cadrul procesului .

La proces, ambelor parti li se va oferi posibilitatea de a-si prezenta cauzele, judecatorul va examina toate probele si va lua o decizie cu privire la ceea ce considera ca ar fi un rezultat corect si adecvat.

De obicei, judecatorilor le ia aproximativ doua saptamani dupa un proces pentru a pronunta o decizie.

Dupa un proces, sau daca ambele parti pot ajunge la o intelegere negociata care este aprobata de instantele de judecata, va fi emisa o hotarare de dizolvare care va preciza cum trebuie impartita proprietatea, ce trebuie sa respecte intretinerea copilului, custodia si drepturile de vizita. fie adoptate si orice alte probleme care vor avea impact asupra cuplului care divorteaza.

Ambele parti si avocatii lor vor trebui sa semneze ordinul, oficializand decretul de divort.

Este imperativ sa va faceti timp pentru a citi complet ordinul de dizolvare, deoarece veti fi legat de termeni.

Daca gasiti greseli, ar trebui sa solicitati sa fie corectate.

Exista un ultim pas pe care il puteti urma daca simtiti ca ordinea de dizolvare este nedreapta pentru dvs.

Aveti dreptul sa depuneti o motiune pentru a contesta ordinul si sa solicitati o noua audiere. Motiunea este depusa la acelasi judecator care a audiat cazul dumneavoastra si majoritatea judecatorilor nu isi vor anula propriile ordine, asa ca nu va mirati daca cererea dumneavoastra de apel este respinsa.

Latest articles

Somnolenta: ce este, simptome si tratament

Hipersomnia este simptomul (plangerea subiectiva a pacientului) constand intr-o tendinta de a dormi in situatii anormale . Adica este excesiv de usor sa adormi in timpul zilei,...

Cum sa ingrijesti unghiile dupa manichiura cu gel

Unghiile cu gel sunt alternativa pentru acele femei care isi doresc ceva diferit sau pur si simplu vor sa aiba unghii mai lungi. Acest sistem este de...

Cele mai frumoase locuri pentru prima intalnire in Cluj

Intr-o lume moderna, tehnologica si aglomerata, intalnirile romantice au capatat o noua dimensiune. Daca si tu te afli in cautarea unei potentiale perechi sau...

Batoane proteice fara zahar – iata ce beneficii aduc acestea unei diete

Zaharul este inamicul principal al greutatii perfecte, acesta contribuind la luarea in greutate – lucru pe care oricine il stie. Astfel, atunci cand urmezi...