Afla mai multe despre anorgasmie!

Anorgasmia este o afectiune care se caracterizeaza prin imposibilitatea atingerii orgasmului. Afla si tu mai multe despre aceasta tulburare sexuala!

Ce este anorgasmia?

De cele mai multe ori, femeia ajunge la orgasm prin stimulare vaginala sau clitoridiana, insa exista si femei care nu pot ajunge deloc la orgasm, indiferent de modul de stimulare. Aceasta tulburare poarta numele de anorgasmie totala, si poate fi cauzata de o boala organica, de o tulburare psihologica sau problema comportamentala.

Cauze

Atat femeile, cat si barbatii pot suferi de anorgasmie. Diabetul zaharat, bolile neorologice, administrarea anumitor medicamente, consumul de substante toxice, probleme ale hipofizei, tiroidei, glandelor suprarenale sau ovarelor si leziunile organelor genitale, toate acestea pot declansa anorgasmia.

Pe langa cauzele medicale, pot exista si cauze psihologice sau functionale care sa declanseze lipsa orgasmului. Anxietatea sau depresia, lipsa intimitatii dintre parteneri, lipsa atractivitatii, teama de a ramane insarcinata sau obligatiile profesionale si familiale pot avea un impact foarte grav asupra dorintei sexuale.

Dureri in timpul actului sexual

Pe langa anorgasmie, femeile mai pot acuza si dureri in interiorul vaginului in momentul contactului sexual. Aceste dureri pot sugera o infectie, o inflamatie sau prolapsul organelor situate in micul bazin.

Atunci cand durerea este situata in fundul bazinului putem vorbi despre o pozitie anormala a uterului, de un fibrom voluminos, de chisturi la ovar sau de sechele in urma unei interventii chirurgicale pe organele genitale.

Tratament

Pentru tratarea anorgasmiei trebuie in primul rand tratata cauza care a dus la aparitia afectiunii. Dupa tratatrea cauzei, libidoul poate reveni, iar pacientii pot avea din nou orgasm. Medicii recomanda pacientilor sedinte de autostimulare, care au ca scop explorarea punctelor erogene si obtinerea placerii.