Acasă Sanatate Afla mai multe despre anorgasmie!

Afla mai multe despre anorgasmie!

Anorgasmia este o afectiune care se caracterizeaza prin imposibilitatea atingerii orgasmului. Afla si tu mai multe despre aceasta tulburare sexuala!

Ce este anorgasmia?

De cele mai multe ori, femeia ajunge la orgasm prin stimulare vaginala sau clitoridiana, insa exista si femei care nu pot ajunge deloc la orgasm, indiferent de modul de stimulare. Aceasta tulburare poarta numele de anorgasmie totala, si poate fi cauzata de o boala organica, de o tulburare psihologica sau problema comportamentala.

Cauze

Atat femeile, cat si barbatii pot suferi de anorgasmie. Diabetul zaharat, bolile neorologice, administrarea anumitor medicamente, consumul de substante toxice, probleme ale hipofizei, tiroidei, glandelor suprarenale sau ovarelor si leziunile organelor genitale, toate acestea pot declansa anorgasmia.

Pe langa cauzele medicale, pot exista si cauze psihologice sau functionale care sa declanseze lipsa orgasmului. Anxietatea sau depresia, lipsa intimitatii dintre parteneri, lipsa atractivitatii, teama de a ramane insarcinata sau obligatiile profesionale si familiale pot avea un impact foarte grav asupra dorintei sexuale.

Dureri in timpul actului sexual

Pe langa anorgasmie, femeile mai pot acuza si dureri in interiorul vaginului in momentul contactului sexual. Aceste dureri pot sugera o infectie, o inflamatie sau prolapsul organelor situate in micul bazin.

Atunci cand durerea este situata in fundul bazinului putem vorbi despre o pozitie anormala a uterului, de un fibrom voluminos, de chisturi la ovar sau de sechele in urma unei interventii chirurgicale pe organele genitale.

Tratament

Pentru tratarea anorgasmiei trebuie in primul rand tratata cauza care a dus la aparitia afectiunii. Dupa tratatrea cauzei, libidoul poate reveni, iar pacientii pot avea din nou orgasm. Medicii recomanda pacientilor sedinte de autostimulare, care au ca scop explorarea punctelor erogene si obtinerea placerii.

Latest articles

Planificati o vacanta gastronomica: cele mai bune restaurante din Spania

Daca vara aceasta ati eliminat din lista dvs. o vacanta pe plaja si va ganditi la diferite planuri, iata douasprezece destinatii in care ceea...

Femeile din vietile designerilor

Primul cuvant care-ti vine in minte cand te gandesti la fashion designeri este: GAY. Sunt atat de multe asemenea cazuri, incat s-a ajuns la...

Ce este un influencer si cum sa devii unul

Marketingul prin influenta este un fenomen despre care toata lumea vorbeste. A devenit o tactica de marketing obisnuita si nu mai este limitat la...

Cealalta Croatie

A fost o destinaṭie improbabila cu un traseu improbabil. De fiecare data cand ma intreba cineva unde am fost in vacanṭa, raspunsul incepea invariabil...