Exista anumite alimente pe care nu ar trebui sa le congelam. Iata care sunt acestea!
Salata
Atunci cand congelezi salata, aceasta isi va pierde prospetimea, se va ofili, isi va pierde aroma si textura crocanta. Pentru a mentine salata proaspata, pune-o in frigider, intr-o punga de hartie, in compartimentul special pentru fructe si legume.
Branza
Deoarece are un termen de valabilitate prelungit, branza nu ar trebui sa fie congelata. Aceasta va deveni sfaramicioasa si cu o textura fainoasa, si nu va mai avea acelasi gust daca o congelezi.
Fructe si legume bogate in apa
Pepenele, castravetii, rosiile sau strugurii nu se congeleaza, deoarece dupa decongelare acestea vor deveni vestede, ofilite si vor avea o textura moale.
Cartofi
Nici cartofii nu se congeleaza, deoarece contin o mare cantitate de apa care se va cristaliza. Dupa decongelare, vei observa ca vor avea o textura modificata si ca vor fi foarte moi, sfaramicioasi si chiar fainosi.
Lapte si iaurt
Prin procesul de congelare, grasimile se vor separa de apa din continutul laptelui sau a iaurtului. Laptele va face cocoloase, iar iaurtul nu va mai avea aceeasi consistenta.