Acasă Dragoste & Relatii Barbatii iubitori au mai putin testosteron

Barbatii iubitori au mai putin testosteron

Cum se poate ca fericirea familiei si o relatie bazate pe dragoste solida sa faca barbatii sa aiba mai putin testosteron?

Tine minte ca testosteronul in cantitate mai mica inseamna libidou mai mic! In plus, cercetarile arata ca si cultura occidentala este asociata cu niveluri mai ridicate de hormoni.

Familia si dragostea reduc nivelul de testosteron

Cercetatorii care se ocupa de efectele hormonilor asupra vietilor oamenilor suspecteaza de o perioada lunga de timp deja ca testosteronul este „de vina” pentru comportamentul adesea definit ca „masculin”. Cand un barbat este casatorit sau implicat intr-o relatie serioasa, nivelul de testosteron de obicei scade si creste iar cand relatia se termina.

Barbatii care sunt intr-o relatie cu o partenera iubitoare si devotata au un nivel mai mic de testosteron in sange. Acelasi lucru se intampla barbatilor atunci cand simt dragoste si devotament pentru copiii lor. Nivelurile de hormoni masculini care asigura libidoul si agresiunea sunt reduse.

Mama Natura ofera un nivel mai mic de testosteron barbatilor care au familii astfel incat acestia sa ramana acasa si sa nu simta nevoia de a procrea din nou, pentru a putea avea grija de familia lor. Este solicitant pe termen lung sa cresti un copil si, in mod evident, este mult mai bine daca doua persoane se ocupa de acest lucru in loc de una singura.

Barbatii orientati spre familie au un nivel mai mic de testosteron

Un studiu care a examinat efectul unei relatii serioase asupra nivelului de testosteron la barbati a fost realizat de antropologii de la Universitatea Harvard. Absolventul Peter Gray si colegii lui au efectuat o cercetare ce a inclus 58 de barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 41 de ani. Ei au fost impartiti in trei categorii – barbati singuri, barbati casatoriti si barbati casatoriti cu copii.

Mama Natura ofera un nivel mai mic de testosteron barbatilor care au familii

Pe langa examinarea salivei, prin care s-a masurat continutul de testosteron, barbatii au trebuit sa completeze un chestionar in care au fost intrebati cat de mult timp petrec cu partenerele lor. Barbatii care au investit mai mult timp si energie in relatiile lor au avut un nivel mai redus de testosteron in sange. Prin urmare, calitatea timpului petrecut cu partenera este de asemenea important.

Care este efectul societatii si culturii asupra testosteronului?

Rolul pe care ti-l asumi si comportamentul tau nu sunt afectate numai de hormoni, dar sunt influentate si de mediul in care traiesti. Ce se intampla cu nivelul testosteronului la barbatii pigmei din Africa, ce petrec mult timp cu copiii lor sau care este situatia in alte regiuni, unde pastorii de ovine sau caprine abia daca isi vad copii?

Un mediu socio-economic este un factor important in studierea hormonilor. Barbatii, cat si femeile, au niveluri mai ridicate de hormoni in lumea occidentala, industriala, spre deosebire de zonele rurale si mai putin dezvoltate industrial.

Latest articles

75 Citate De Craciun Inspirationale Si Motivationale

Bucuria este adevaratul dar al Craciunului. - Papa Benedict XVICraciunul este momentul perfect pentru a sarbatori dragostea lui Dumnezeu si a familiei si pentru...

Cele mai mici 10 planete din Univers

NASA a confirmat descoperirea a 4.383 de exoplanete, adica lumi dincolo de Sistemul Solar. Pot parea o multime, dar avand in vedere ca Calea...

Superalimentul care ajuta la reducerea zaharului din sange si la ingrijirea pielii

Din ce in ce mai consolidat in alimentatia noastra datorita multiplelor sale beneficii, ghimbirul este...

249 Citate Despre Viata Si Iubire Care iti Vor Transforma Viata

Intotdeauna intre oamenii inteligenti exista un limbaj comun. - Alexandru PaleologuCele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat...