Acasă Dragoste & Relatii Poate o casnicie sa supravietuiasca infidelitatii?

Poate o casnicie sa supravietuiasca infidelitatii?

Increderea si respectul sunt pietrele de temelie ale tuturor relatiilor umane, in special ale casatoriei. Poate sotul tau sa conteze pe cuvantul tau in mod constant, fara indoieli? Relatiile de casatorie nu pot fi sanatoase sau durabile fara ca ambii parteneri sa aiba integritate atat in ​​actiuni, cat si in cuvinte. Unele esecuri sunt inevitabile in fiecare casatorie. Prin urmare, increderea nu se bazeaza atat de mult pe absenta esecului, cat pe incercarile autentice ale ambilor parteneri de a-si asuma responsabilitatea si de a incerca sa le repare. In relatiile sanatoase, esecurile pot duce de fapt la o mai mare incredere atunci cand sunt tratate cu onestitate si dragoste.

Cu totii traim tradarea in relatiile conjugale. Formele de tradare intr-o relatie pot diferi in functie de persoana care te-a tradat. Tradarea in relatiile conjugale poate veni sub forma de a fi convins sa faca o achizitie neinteleapta sau de a fi mintit de un prieten. Prejudiciul descris aici este genul care provine de la ceva foarte grav precum infidelitatea.  

Prejudiciul inselaciunii

Am vazut daunele inselaciunii in multe casatorii. Transforma relatiile din grijuliu si grijuliu intr-o lupta pentru putere. Daca fundamentul increderii este spart, partenerul nedreptatit devine aproape exclusiv concentrat pe incercarea de a controla si de a minimiza durerea acelei tradari in relatiile conjugale. Ceva adanc in interiorul nostru este atins atunci cand am fost inselati si tradati. Distruge credinta in partenerul nostru, in noi insine si ne face sa incepem sa punem la indoiala tot ceea ce credeam despre casnicia noastra.

Oamenii care sunt tradati intr-o relatie conjugala se intreaba adesea cum ar fi putut fi atat de prosti sau naivi incat sa aiba incredere in sotul lor.  Rusinea de a fi profitat adanceste rana . Adesea, partenerul vatamat crede ca ar fi putut preveni tradarea in casatorie daca ar fi fost mai inteligent, mai alert sau mai putin vulnerabili.  

Prejudiciul cauzat partenerilor care se confrunta cu tradarea in relatiile conjugale este de obicei acelasi, indiferent daca acestia decid sa incheie relatia sau nu. Un sot care a fost tradat incepe sa inchida dorinta de relatie. Cel tradat simte ca nimeni nu poate fi cu adevarat de incredere si ar fi o prostie sa ai din nou incredere in cineva in aceasta masura. Sotul care experimenteaza durerea tradarii in casatorie isi construieste de obicei un zid emotional in jurul lor pentru a nu mai simti durerea. Este mult mai sigur sa astepti foarte putin de la orice relatie.  

Sotii tradati devin adesea detectivi amatori .  

Unul dintre efectele tradarii in casatorie este acela ca sotul/sotia devine hipervigilent in a monitoriza si pune sub semnul intrebarii tot ceea ce este legat de partenerul sau. Ei devin foarte suspiciosi cu privire la motivele partenerului lor. De obicei, in toate celelalte relatii, ei se intreaba adesea ce vrea cealalta persoana cu adevarat. De asemenea, devin extrem de sensibili in orice interactiune in care simt presiunea de a face cealalta persoana fericita, mai ales daca simt ca necesita un anumit sacrificiu din partea lor. In loc sa caute modalitati de a trece peste tradarea intr-o casatorie, sotii devin cinici fata de oamenii din jur.

Daunea suprema a tradarii fizice sau emotionale in casatorie este credinta ca relatiile autentice sunt nesigure si o pierdere a sperantei pentru o intimitate reala. Aceasta pierdere a sperantei duce adesea la experimentarea tuturor relatiilor de la distanta sigura.  Intimitatea a ajuns sa reprezinte ceva foarte periculos . Sotul care se simte tradat intr-o relatie incepe sa impinga dorintele de conectare profunda cu ceilalti in adancul interiorului. Cei in relatie cu partenerul tradat s-ar putea sa nu recunoasca aceasta pozitie defensiva, deoarece el/ea poate parea a fi acelasi la suprafata. Modul de relationare poate parea acelasi, dar inima nu mai este angajata.  

Posibil cel mai daunator aspect al tradarii grave in relatii este ura de sine care se poate dezvolta. Aceasta vine din credinta ca tradarea conjugala ar fi putut fi prevenita. De asemenea, este rezultatul faptului ca sunt indezirabili. Faptul ca partenerul in care aveau incredere putea sa devalorizeze si sa renunte atat de usor la increderea in casatorie este o dovada in acest sens.  

Vestea buna este ca, indiferent daca casatoria continua sau nu, sotul tradat poate experimenta vindecarea si poate gasi din nou speranta pentru o intimitate reala. A face fata tradarii in casatorie necesita o investitie reala de timp, efort si ajutor. Cand un sot iti tradeaza increderea, renuntarea la dispretul de sine prin iertare este punctul de plecare. Trecerea peste tradarea intr-o relatie necesita multa rabdare si intelegere din partea ambilor parteneri.

Latest articles

75 Citate De Craciun Inspirationale Si Motivationale

Bucuria este adevaratul dar al Craciunului. - Papa Benedict XVICraciunul este momentul perfect pentru a sarbatori dragostea lui Dumnezeu si a familiei si pentru...

Cele mai mici 10 planete din Univers

NASA a confirmat descoperirea a 4.383 de exoplanete, adica lumi dincolo de Sistemul Solar. Pot parea o multime, dar avand in vedere ca Calea...

Superalimentul care ajuta la reducerea zaharului din sange si la ingrijirea pielii

Din ce in ce mai consolidat in alimentatia noastra datorita multiplelor sale beneficii, ghimbirul este...

249 Citate Despre Viata Si Iubire Care iti Vor Transforma Viata

Intotdeauna intre oamenii inteligenti exista un limbaj comun. - Alexandru PaleologuCele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat...