Acasă Timp Liber Cateva plaje din Europa

Cateva plaje din Europa

Plaja mica, ingusta, pietroasa.

De fapt, plaja e formata din cataroaie. Recomandata calduros fanilor reflexoterapiei. Pentru ceilalti, nu va uitati acasa papucii.

Apa este foarte sarata si se adanceste foarte repede – la doi metri de mal are in jur de un metru si jumatate adancime. In rest, un albastru inchis la culoare si limpede.

Peisajul din zona: tarm inalt, chiar stancos, daca te duci inspre vest.

Potos, Thassos (Grecia)

Plaje mici, nisipoase.  Regula e: golful si plaja in forma de semiluna. Nisip fin, scoici putine, de gasit doar la malul marii. Apa un pic sarata, foarte limpede, care se adanceste treptat.

Plajele alterneaza cu un tarm stancos, cu stanci pravalite in mare.

Un loc foarte bun pentru vacante cu familia.  Atentie la aricii de mare daca vreti sa faceti o baie prin locuri neconventionale.

Nei Pori  (Grecia)

E un fel de plaja Mamaia, dar mult mai buna. Este lata, lunga, are nisip fin, curat, fara scoici sau pietricele si din loc in loc sunt umbrelute si sezlonguri.

Marea este albastru deschis, foarte limpede si, la fel ca in Mamaia, trebuie sa te indepartezi mult de mal ca sa se adanceasca.

Leptokaria  (Grecia)

Un fel de sora mai mica a plajei din Nei Pori. Mai putin intinsa, mai putin lata, dar ai loc sa-ti pui cearceaful si sa nu te simti inghesuit.

Plaja are si pietricele, pe ici pe colo. Pietricele, nu pietre.

Apa se adanceste treptat, dar nu brusc.

Partea proasta e ca la cativa km departare se afla Masivul Olimp. Este “proasta” daca ai venit aici strict pentru plaja si nu pentru explorat, catarat, batut carari de munte, deoarece s-ar putea sa ai parte de nori si de ploaie mai mult ca in alte parti.

Giulianova (Italia)

Plaja din Giulianova e alta plaja tip “Mamaia”. E foarte lata si foarte lunga.

Nisip fin, fara pietricele, dar cu scoici in apropierea malului.

Apa este albastru inchis, limpede. Se adanceste treptat.

Sunt multe zone cu umbrele si sezlonguri dar exista si locuri mai intime, in care poti sa iti pui prosopul fara sa te simti baricadat.

Pineto (Italia)

Alta plaja lunga – are vreo zece km lungime  – dar destul de ingusta. Este una din cele mai frumoase plaje din regiunea Abruzzo si timp de patru ani a avut distinctia “Steagul  Albastru”.

Nisip fin, de care nu poti sa te bucuri din cauza ca este acoperit in mare parte de sezlonguri.

Apa este albastra, limpede.

Fasia de plaja este strajuita de o padure de pini pe circa un kilometru – de aici se trage numele localitatii si al plajei.

Playa de Palma (Spania)

Contrar denumirii, nu se afla in Palma, ci langa, la vreo 2 km. Este o plaja lunga de vreo cinci kilometri, ce urmareste Golful Palmei.

Nisipul este fin, pietrele si scoicile absente. Spre capatul sudic se ingusteaza foarte mult, ajungand sa aiba in jur de zece  metri latime.

Apa este turcuaz-albastru inchis, foarte limpede, foarte sarata. Trebuie sa inaintezi destul de mult ca sa se adanceasca.

Voi ce plaje ati testat? Care e favorita si de ce?

Latest articles

Dinastii la Hollywood – celebritatea se mosteneste

In ceea ce priveste talentul artistic, lucrurile par a fi destul de simple: il ai sau nu. Poti sa deprinzi cunostinte si abilitati, dar...

Insula Vis, Croatia. De vis.

Afara-i frig (ma rog, mai mult sau mai putin), si noua ne arde de plaja, mare, valurele si umbrelute. Zi ca nu-i asa! Daca...

Prunele, un medicament universal

Prunele contin importante cantitati de sodiu, potasiu, fier, magneziu, mangan, seleniu, cupru si vitaminele A, E, B si C. De asemenea, foarte importanti sunt...

Cele mai bune metode de epilat

Atunci cand ne pregatim sa iesim din casa, fie ca este vorba despre o ocazie speciala sau doar de o scurta plimbare la amiaza...