Acasă Lifestyle Cum să alegi saboții medicali ideali pentru tine?

Cum să alegi saboții medicali ideali pentru tine?

Să lucrezi într-un mediu sanitar și să ajuți la salvarea ori îmbunătățirea calității vieții unui pacient nu este un lucru deloc ușor, fiind nevoie de multă dedicare, efort și empatie. De multe ori întâlnești situații în care ești expus anumitor pericole și una dintre modalitățile prin care le poți evita este să porți un echipament adecvat care să te protejeze. Acesta este recomandat să fie realizat din materiale de calitate, ușoare, în care să te miști liber ca să îndeplinești cu succes sarcinile de serviciu.

Care sunt caracteristicile unui echipamentul medical?

Purtarea uniformei și a încălțămintei specifice asigură un mediu protejat și steril în unitatea sanitară pentru întregul personal medical și pacienți. De asemenea, culorile diferite ale echipamentelor ajută la identificarea cu ușurință a categoriilor distincte de persoane ce lucrează într-un spital, indiferent că vorbim de doctori, asistente sau infirmiere. Costumul trebuie să fie ușor, confortabil, rezistent la curățări repetate și să confere flexibilitate în mișcări.

Este recomandat un material antimicrobian sau fabricat dintr-un amestec din fibre naturale și sintetice ce oferă pielii o ventilație corespunzătoare în cazul folosirii pe perioade lungi cum sunt turele de noapte.

Saboții – accesoriul important al personalului medical

Din ce materiale sunt confecționați papucii medicali?

În magazinele și pe site-urile de încălțăminte găsești disponibile o serie de modele de saboți medicali ce satisfac nevoile și gusturile fiecăruia. Datorită curățeniei din mediul spitalicesc, riscul de alunecare este mai mare și devine important ca talpa papucilor medicali pe care îi achiziționezi să aibă o aderență bună, atât pentru siguranța ta, cât și a persoanei pe care o îngrijești.

Încălțămintea realizată din plasă sau microfibră are avantajul de a lăsa piciorul să respire, însă nu are durabilitate mare în timp. În schimb, cea din piele naturală rezistă mai multă vreme și se curăță ușor, un aspect important având în vedere profilul medical specific. De asemenea, aceștia te vor proteja de murdărie sau de anumite substanțe, uneori periculoase, ce pot ajunge accidental pe suprafața lor. În schimb, nu permit o ventilare eficientă atunci când îi porți o perioadă mai lungă.

Cum știi ce saboți sunt potriviți nevoilor tale?

Forma mai lată în partea din față a saboților medicali oferă spațiu suficient degetelor. Dacă aceasta va fi prea mică, va cauza răni, iar dacă va fi prea mare, va crește riscul de alunecare și accidentare. Talpa trebuie să fie destul de groasă încât să absoarbă șocurile, iar suportul arcadei piciorului este util în anumite afecțiuni, amortizând eficient mișcările pe toată durata purtării lor. Persoanele care suferă de anumite probleme ale gleznei, pot alege încălțămintea cu talpă basculantă, curbată la călcâi și la vârful degetelor, deoarece aceasta reduce presiunea din centrul piciorului, ușurând mersul.

În concluzie, saboții ideali sunt confecționați din materiale de calitate ca pielea naturală și prevăzuți cu talpă de cauciuc ce conferă aderență pentru ca tu să te simți în siguranță și confortabil!

Latest articles

Ce este un roman si cum sa inveti sa scrii unul?

Iti place sa scrii povesti uimitoare, dar nu stii ce este un roman si cum difera acesta de o nuvela? Daca acesta este cazul...

150 Citate Despre Incredere

Abilitatea de a avea incredere totala in tine, nu te lasa sa faci niciodata actiuni false si nerezonabile, te va ajuta doar sa castigi...

5 minciuni pe care ar trebui sa le spui intr-o relatie

Cand vine vorba de relatii, increderea si onestitatea sunt o parte importanta a ceea ce mentine o relatie sanatoasa pentru o lunga perioada de...

Fii cu cineva care te intelege – intelegerea este totul

Unele inimi se inteleg, chiar si in tacere.. Nu sunt necesare cuvinte cand comunici cu sufletul tau pereche. Sunteti doua parti dintr-un intreg. Nimic...