Dieta de slabire cu ananas!

Daca iti plac fructele exotice, atunci cura cu ananas ar trebui sa fie o delicatesa. Tine aceasta dieta daca iti doresti sa slabesti cateva kilograme intr-o singura saptamana. Ananasul contine bromelina, o enzima care usureaza digestia proteinelor si ajuta la drenarea acestora in organism.

Beneficii

Dieta este destul de greu de tinut, deoarece ai acelasi meniu in fiecare zi, timp de 7 zile. Chiar si asa, ananasul este foarte nutritiv si este recomandat celor cu anemie. Mai mult decat atat, ananasul este diuretic si detoxifiant, ajutand si la dizolvarea grasimilor.

Ananasul mai este folosit si in tratamentele de combatere a celulitei. Vitamina C din acest fruct minune ajuta la metabolizarea grasimilor si a colesterolulul, ajutand si in cazul retentiei de apa in organism.

Ananasul este bogat in vitaminele A, B si C, betacaroten, potasiu, magneziu si saruri minerale. Proprietatile antioxidante ale fructului ajuta la sanatatea oaselor, a cartilagiilor, a dintilor si gingiilor. Mai mult decat atat, studiile au scos la iveala faptul ca protejeaza impotriva infectiilor, favorizeaza absorbtia fierului din verdeturi si grabeste cicatrizarea ranilor.

Sucul de ananas ajuta la fluidizarea sangului, la stimularea circulatiei sanguine, la prevenirea accidentelor vascular-cerebrale, a trombozei, aterosclerozei si a infarctului miocardic. Chiar si dupa terminarea dietei, nutritionistii ne recomanda sa includem acest fruct in alimentatie, sub forma de sucuri proaspete sau in salate de fructe.

Meniu

Iata si meniul dietei!

Mic dejun: 300 gr de ananas cu 3 linguri de cereale si 2 linguri suc de portocale.
Pranz: legume cu ananas. Tai cubulete 250 gr de ananas, apoi adauga 1 ardei gras taiat marunt, 2 cepe mici si 50 gr legume la alegere. Totul se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline, timp de 3-4 minute.
Cina: ananas cu ciuperci. Tai cubulete 300 gr de ananas, apoi amesteci cu 100 gr ciuperci taiate si 100 gr de carne de curcan facuta pe gratar. Poti asezona salata cu o lingurita de patrunjel proaspat tocat marunt.