Acasă Sanatate Dieta purificatoare si antioxidanta pentru piele mai frumoasa si o silueta subtire

Dieta purificatoare si antioxidanta pentru piele mai frumoasa si o silueta subtire

A venit timpul sa pariem pe o dieta antioxidanta. Inainte am vazut dieta hipocalorica, anticelulitica si proteica pentru a castiga masa musculara. Dar avem un plan saptamanal astfel incat, pe langa o silueta cu cateva kilograme mai putin, sa puteti etala o piele frumoasa pentru piscina si vacante.

Cand vine vara si dupa ce ne-am depasit obiectivul de bikini, vrem sa aratam o piele stralucitoare. Pe langa tratamentele corporale si un bun arsenal de creme pentru combaterea celulitei, miscare si o alimentatie sanatoasa, expertii recomanda consumul de alimente bogate in antioxidanti precum fructele si legumele cu frunze verzi si bogate in vitamina C, E si A, foarte antioxidanti si oligoelemente. .cum ar fi seleniul si zincul precum fructele rosii, ananasul si kiwi, fructele rosii, avocado, pestele gras sau cerealele integrale…

Pentru ca aceste vitamine si nutrienti anti-imbatranire sa nu va lipseasca si care sa va ajute sa obtineti un bronz frumos, va propunem acest plan saptamanal din mana expertului sa urmati o dieta antioxidanta si totodata depurativa bogata in alimente care ne curata organismul prin eliminarea toxinelor acumulate, pe langa deumflarea intestinului si nu restrictive spre deosebire de alte diete. Urmariti planul nostru saptamanal!

Plan saptamanal al dietei purificatoare si antioxidante

LUNI

MIC DEJUN: Cafea decofeinizata sau cu lapte degresat si paine integrala cu ulei de masline. Suc de rosii, 30 g sunca Serrano si 6 alune.

PRANZ: Dorada sau peste asemanator ar merita orice (portie mica) copt sau la microunde cu o lingura de ulei, 2 rosii cu organo. O farfurie cu sparanghel si 1 kiwi. Gustare: Un iaurt degresat si 3 migdale.

CINA: Salata de rosii cu sunca si branza proaspata si un mar copt sau natural

MARTI

MIC DEJUN: Iaurt cu continut scazut de grasimi, ceai verde, 1 fruct si 45 g de curcan pe o jumatate de felie de paine integrala cu putin ulei de masline.  Un snack bar – un iaurt cu continut scazut de grasimi si trei migdale.

PRANZ: 140 g ton la gratar (1 vinete, 1 dovlecel si 2 rosii toate prajite) cu o lingurita de ulei de masline. Gustare: suc de rosii, 30 g sunca sau curcan si 8 alune.

CINA: Conopida cu vinegreta, merluciu la gratar si 1 cana de struguri.

MIERCURI

MIC DEJUN: 1 kiwi, 1 felie de paine integrala cu ulei de masline, 60 g branza slaba si 1 cafea decofeinizata cu lapte. 2 biscotti integrali, 45 g curcan si 3 migdale.

PRANZ: Broccoli, pui cu ciuperci si un fruct. Gustare: 30 g branza cu continut scazut de grasimi, 2 biscuiti.

CINA: Salata de rosii si spanac; 5 masline; Omleta cu sparanghel si o infuzie.

JOI

MIC DEJUN: Ceai verde, iaurt cu continut scazut de grasimi, felie de paine integrala cu o lingura de ulei si 45 g de sunca Serrano. 2 biscuiti cu curcan si 8 alune.

PRANZ: ratatouille de dovlecel si file de vita cu o lingura de ulei de masline. Gustare: un iaurt degresat si 3 migdale.

CINA: Salata de salata verde cu ton si ou fiert tare.

VINERI

MIC DEJUN: Cafea decofeinizata cu lapte degresat, 1 felie de paine integrala cu ulei de masline si 30 g sunca sau curcan. 30 g de branza Burgos sau %, 2 linguri de dulceata usoara de zmeura si 3 nuci.

PRANZ: Salata variata si hamburger de vita cu garnitura de ciuperci si ananas natural. Gustare: 30 g de branza Burgos 0% si un mar.

CINA: Salata variata cu ton si branza si salata naturala de fructe.

SAMBATA

MIC DEJUN: Cafea decofeinizata, felie de paine integrala cu ulei de masline, 30 g sunca si 1 fruct. 30 g de branza Burgos, 2 linguri de dulceata usoara de zmeura si 3 migdale.

PRAZ: Pui la cuptor cu ciuperci si legume, piper, praz, o jumatate de felie de paine integrala si o piersica sau ananas. Gustare: 1 iaurt sau un fruct.

CINA: Supa de pui si spanac sotate cu creveti.

DUMINICA

MIC DEJUN: Cafea decofeinizata cu lapte degresat, 1 felie de paine integrala, 60 g branza cu continut scazut de grasimi. ceai verde. 1 biscotti integral sau 1 felie de paine integrala sau de secara cu sunca sau curcan si 3 migdale.

PRANZ: Legume la gratar, merluciu, asemanator gratarului cu ulei de masline si o infuzie. Gustare: Un iaurt degresat si 3 migdale.

CINA: Salata de muguri de salata verde cu avocado si ou fiert tare cu ulei de masline si 1 fruct.

Trucuri pe care le poti face si de care trebuie sa tii cont

Infuziile pot fi luate oricand si pot fi indulcite cu zaharina sau stevie. Atat la pranz, cat si la cina se poate adauga un bulion de legume ca prim fel. Se recomanda sa beti multa apa, cel putin opt pahare pe zi si sa limitati bauturile usoare. Alcoolul, produsele de patiserie si alimentele foarte grase sunt interzise iar idealul este sa bei lapte degresat in cantitati mici si sa punem in valoare laptele de soia sau de migdale.

Totul poate fi asezonat cu ulei de masline extravirgin (2 linguri per fel de mancare) si cu condimente si vin sau otet de mere.

Latest articles

Demachiantele Clinique: cele mai bune optiuni

Un demachiant devine o optiune extrem de utila atunci cand vine vorba de indepartarea eficienta a oricarui tip de machiaj si produs de cosmetica...

207 Mesaje De Buna Dimineata

Draga, pana astazi nu eram constient de cat de important esti pentru mine, de tot ceea ce inseamna dragostea si increderea ta. Astazi ma...

7 sfaturi pentru o ingrijire perfecta a sprancenelor

Astazi, mai mult ca niciodata, sprancenele sunt totul. Acele fire de par de deasupra ochilor ne incadreaza fata, ceea ce inseamna...

6 schimbari minuscule in rutina de ingrijire pentru o piele stralucitoare si sanatoasa

Chiar daca regimul tau de ingrijire a pielii se rezuma la o stiinta – si poti instrui pe toata lumea despre diferentele dintre o...