Iata de ce este sangele maroniu la menstruatie!

Cu siguranta ca stii ce se intampla cu corpul tau in timpul menstruatiei, insa te-ai intrebat mereu daca anumite lucruri sunt normale sau nu. Vom vorbi azi despre motivul pentru care sangele este maroniu la menstruatie!

Menstruatie

Atunci cand este eliminat din organism, este absolut normal ca sangele sa isi schimbe usor culoarea, devenind putin maroniu. De cele mai multe ori, aceste sangerari maronii apar la inceputul sau sfarsitul perioadei de menstruatie. Sangerarea maronie apare atunci cand sangele ramane pentru mai mult timp in organism.

Sarcina

Sangerarile maronii mai pot fi semnul ovulatiei sau sarcinii, cu toate ca nu toate femeile prezinta acest simptom (sange maroniu) atunci cand ramane insarcinata. Atunci cand in locul sangerarilor normale, apare acest sange maroniu, iar cantitatea este mult mai mica decat in mod normal, femeia ar putea sa fie insarcinata, asadar este bine sa fie facut un test de sarcina.

Anticonceptionale

Sangerarile maronii mai apar si la femeile care folosesc pilule contraceptive, la scurt timp de la inceperea folosirii acestora sau la renuntarea administrarii lor. Totodata, atunci cand incepi administrarea anticonceptionalelor, vei observa ca menstruatia ta este diminuata (cantitativ), acest lucru favorizand aparitia sangerarilor maronii.

Infectie

O alta cauza probabila a sangerarilor maronii ar putea fi o infectie a organismului. Trebuie sa ne gandim in special la infectiile cu transmitere sexuala si sa observam si aparitia altor simptome precum aparitia cheagurilor, durerile abdominale sau balonare. In cazul in care sangerarile maronii sunt insotite de aceste simtpome, trebuie consultat de urgenta medicul ginecolog.