Acasă Dragoste & Relatii Repara telefonul fara fir – imbunatateste comunicarea sexuala

Repara telefonul fara fir – imbunatateste comunicarea sexuala

Multi dintre noi avem dificultati in a vorbi in mod deschis si sincer cu partenerul nostru despre sex. Si, desi in general lumina reflectoarelor este indreptata asupra persoanei care vorbeste, si cel de la capatul firului receptiv poate simti anxietate.

Un rezultat al acestui disconfort este ca atunci cand ajungem in cele din urma sa discutam, nu suntem clari cu privire la ceea ce vrem sa explicam sau nu ne ascultam reciproc. Considera aceasta situatie ca un joc de tip telefonul fara fir – numai ca nu e un joc, iar calitatea si sanatatea vietii tale sexuale depinde de el.

Asadar, sfatul nostru de data aceasta este sa repari telefonul pe care l-ai folosit pana acum in viata ta sexuala. Ca un prim pas, ia in considerare aceste trei situatii, care sunt adevarate tipuri de comunicare, ce includ discutiile despre sex:

Ceea ce vrei sa spui poate fi foarte diferit de ceea ce spui, de fapt;

Ceea ce spui poate fi foarte diferit de ceea ce crede partenerul tau ca ai spus;

Atat tu, cat si partenerul tau ascultati lucrurile trecandu-le printr-o serie de filtre personale si complicate, iar acest lucru influenteaza foarte mult ceea ce spune, de fapt, cealalta persoana.

Hai sa vedem cum functioneaza in viata reala:

Poate tu vrei sa spui: „Nu cred ca facem sex suficient de mult.”

Dar ceea ce spui de fapt este ceva mai putin direct, cum ar fi: „De ce nu facem mai mult sex?” sau „Mi-as dori sa nu fii atat de putin incitat de ideea de a face sex cu mine.”

Partenerul tau poate interpreta acest lucru ca: „E ceva in neregula cu tine deoarece nu vrei sa faci sex cu mine cand vreau eu.” Sau „Vreau sa fac sex cu alte persoane.”

Tot ce trebuie sa faci este sa fii de acord sa il asculti pe celalalt fara sa il intrerupi

Cu toata aceasta confuzie, de unde sa incepi? Deloc suprinzator, trebuie sa incepi chiar cu inceputul. Asigura-te ca ceea ce spui este clar si ca ceea ce aude partenerul tau se potriveste cat mai exact cu ceea ce ai intentionat tu sa transmiti. Este un proces numit reflexie.

Tot ce trebuie sa faci este sa fii de acord sa il asculti pe celalalt fara sa il intrerupi. Odata ce unul din voi a terminat, celalat trebuie sa repete ce a auzit, cat mai exact posibil. Nu este un lucru usor de facut. Se poate simti stupid si ciudat, si s-ar putea sa existe anumite tatonari pana pana veti fi amandoi de acord ca a fost auzit acelasi lucru cu ceea ce s-a spus. Odata ce ati ajuns la un consens, rolurile se schimba. Vine randul celuilalt sa vorbeasca despre ceea ce simte, iar tu sa reflecti la ceea ce auzi.

Puteti stabili si anumite perioade de timp in care sa faci acest lucru cu partenerul tau. Sau, data viitoare cand simti ca aveti o discutie importanta opreste-te si incearca aceasta strategie.

La inceput, sa reflecti la ceea ce a spus partenerul poate parea suficient de dureros, mai ales cand tot ce iti doresti este sa te aperi si sa mergi mai departe. Dar pe masura ce practici, va va iesi din ce in ce mai bine. In plus, poate fi un lucru bun sa obligati incetinirea conversatiei voastre. In final, amandoi veti beneficia de pe urma faptului ca ati fost ascultati si vi s-a dat oportunitatea de a spune ceea ce simtiti.

 

Latest articles

75 Citate De Craciun Inspirationale Si Motivationale

Bucuria este adevaratul dar al Craciunului. - Papa Benedict XVICraciunul este momentul perfect pentru a sarbatori dragostea lui Dumnezeu si a familiei si pentru...

Cele mai mici 10 planete din Univers

NASA a confirmat descoperirea a 4.383 de exoplanete, adica lumi dincolo de Sistemul Solar. Pot parea o multime, dar avand in vedere ca Calea...

Superalimentul care ajuta la reducerea zaharului din sange si la ingrijirea pielii

Din ce in ce mai consolidat in alimentatia noastra datorita multiplelor sale beneficii, ghimbirul este...

249 Citate Despre Viata Si Iubire Care iti Vor Transforma Viata

Intotdeauna intre oamenii inteligenti exista un limbaj comun. - Alexandru PaleologuCele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat...