Acasă Sanatate Infectii pe care nu vrei sa le ai in sarcina!

Infectii pe care nu vrei sa le ai in sarcina!

Perioada sarcinii este una dintre cele mai asteptate perioade de catre femei, deoarece in scurt timp vor deveni mame, si isi vor putea tine bebelusul in brate. Insa in timpul sarcinii trebuie sa avem o mai mare grija de sanatatea noastra.

Iata cateva infectii pe care nu vrei sa le ai in sarcina!

Toxoplasmoza

Daca ai o pisica in casa, te poti imbolnavi de la aceasta de toxoplasmoza, o infectie care poate fi transmisa fatului si care ii poate provoca acestuia orbire, leziuni cerebrale, retard mintal sau surditate. Daca ai pisici in casa, incearca sa nu ii mai schimbi tu nisipul in care isi face nevoile, deoarece asa te poti infecta cel mai usor. Spune-i medicului ca ai in casa o pisica pentru a putea preveni aceasta boala!

Citomegalovirus

De cele mai multe ori, citomegalovirusul nu este periculos pentru adulti si pentru copii, insa devine o problema atunci cand femeia insarcinata vine in contact cu acest virus. Poate afecta copilul, desi la nastere nu vor fi prezente simptome si vei avea un copil sanatos. Dupa cateva saptamani de la nastere, copilul poate dezvolta penumonie, retard mintal sau de crestere, surditate sau orbire.

Pentru a evita cat mai mult expunerea la acest virus, nu manca cu aceleasi tacamuri pe care le foloseste cel mic si spala-te des pe maini. Pe langa testele uzuale de sange din timpul sarcinii, medicii recomanda si testul Torch, care determina prezenta in sange a anticorpilor pentru toxoplasmoza, rubeola, pentru virusul Herpex simplex, dar si pentru citomegalovirus.

Rubeola

Rubeola poate fi foarte periculoasa pentru sarcina. Este bine sa fi facut vaccin impotriva rubeolei in copilarie sau sa fi facut deja aceasta boala tot in perioada copilariei. Daca in schimb te infectezi in perioada sarcinii cu rubeola exista mari sanse sa pierzi sarcina sau sa nasti un copil cu probleme (surditate, probleme cardiace, cataracta sau leziuni cerebrale). Principalul simptom al acestei boli este eruptia pe piele, care trebuie sa te trimita de urgenta la doctor, mai ales daca esti insarcinata.

Rubeola este o infectie foarte contagioasa, asa ca este bine sa stai departe de copiii care prezinta simptomele bolii. Vaccinul impotriva rubeolei se face doar inainte de sarcina, si nu in timpul acesteia!

Latest articles

Cele mai bune metode de epilat

Atunci cand ne pregatim sa iesim din casa, fie ca este vorba despre o ocazie speciala sau doar de o scurta plimbare la amiaza...

Adrian Oianu: De ce rochii?

Cine a zis ca designerii stiu doar sa deseneze? Adrian Oianu vorbeste, vorbeste bine si fascineaza! Conferinta "De ce rochii" sustinuta de catre designerul...

Idei de dormitor pentru femei (Cele mai bune culori si accesorii)

Idei de dormitor pentru femei - Dormitorul este locul in care ne incepem ziua. Ne trezim dimineata, iar primul pe care il vedem este...

Cele mai spectaculoase nunti din toate timpurile

Cu totii sau mai bine zis cu toatele, asteptam cu nerabdare una dintre cele mai importante nunti ale anului, ca sa nu cobim sa...