Acasă Fashion Longines: Precizia inspira

Longines: Precizia inspira

Tatal meu a avut dintotdeauna o pasiune deosebita pentru ceasuri. La randul meu, am fost fascinata de ele. Obisnuiam sa-l intreb mereu despre ele si sa-l privesc ca pe un guru al ceasurilor, pe care as putea sa-l ascult cu orele. Cel mai bun sfat pe care l-am primit de la tatal meu a fost ca ceasurile ideale sunt cele elvetiene si cele pentru barbati.

Da, ai inteles corect, ceasurile barbatesti reprezinta cel mai rafinat accesoriu pe care o femeie il poate purta.

O femeie care va alege sa poarte un ceas elvetian barbatesc, preferabil cu mecanism automatic si nu pe baterii, se va remarca intotdeauna. Un astfel de ceas e un adevarat statement in alegerea accesoriului, indiferent de tinuta aleasa sau momentul zilei.

Elvetienii au creat de-a lungul secolelor mecanisme exacte de redare a timpului, de o precizie chirurgicala, care reusesc sa surprinda pana in ziua de azi.

Alegerea mea in materie de ceasuri este casa Longines, un nume celebru a carui instorie porneste din anul 1932, cand August Agassiz s-a mutat in micutul oras elvetian Saint-Imiers si a inceput sa lucreze in atelierul de orologii al lui Raiguel Jeune.

34 de ani mai tarziu, Ernest Francillon, nepotul sau, construieste una dintre primele fabrici de ceasuri elvetiene intr-o zona numita Les Longines, care inseamna „pajiste lunga” si aduna sub un singur acoperis toti marii ceasornicari ai timpurilor sale.

Ceasurile Longines s-au remarcat prin eleganta si numeroase realizari tehnologice introduse pe parcursul anilor.

Longines este sinonimul performantei sportive, brand-ul marcand un punct de referinta in istorie in 1912, o data cu introducerea cronometrului.

Introducand un fir electric care pornea si oprea cronograful la inceputul, respectiv finalul unei curse, Longines au creat primul sistem de masurare a timpului in cadrul evenimentelor sportive.

Casa Longines s-a implicat de asemenea in aviatie, oferind produse de prima clasa pentru dotarea avioanelor, inca din anul 1920.

Celebrul zbor Trans-Atlantic din anul 1927, denumit „Spirit of St Louis” a fost masurat in mod oficial de renumita casa. Echipamentul Longines a fost folosit si pe avionul „The City of New York” pilotat de Collyer si Mears, cel care a doborat recordul de zbor in jurul lumii in anul 1928.

Clasandu-se intotdeauna pe primele locuri in materie de inovatii tehnologice, Longines a lansat in 1905 primul ceas de mana, cel mai subtire ceas electromagnetic in 1960 si primul ceas cibernetic, electronic cu quartz (Longines Ultra-Quartz) in 1969.

Anul nasterii mele, 1984, a marcat lansarea celebrului Conquest VHP (Very High Precision – Precizie Foarte Ridicata), un alt motiv pentru care aceasta marca reprezinta o alegere personala.

Un ultim argument pentru a alege Longines: celebrul brand are fani printre actori de marca si sportivi de perfomanta, care au devenit imaginea casei de-a lungul anilor.

Audrey Hepburn, Andre Agassi si Humphrey Bogart sunt doar cativa dintre cei care au purtat cu mandrie Longines.

Si, pentru ca sunt fata tatei, nu puteam decat sa aleg sa port un ceas cu o poveste remarcabila, ce continua sa ma inspire in fiecare zi… pentru ca precizia conteaza.

Latest articles

Ulei esential de bergamota: beneficii si posibile efecte secundare

Uleiul esential de bergamota este un produs natural care este utilizat in scopuri medicinale si cosmetice. Doriti sa aflati mai multe despre...

5 terapii alternative pentru a reduce stresul si anxietatea

Tot mai mulți oameni au început să aibă probleme cu anxietatea, depresia și stresul în timpul pandemiei. Se pare...

La ce varsta este recomandabil sa lasati copilul sa intre intr-o piscina?

Daca va intrebati la ce varsta puteti duce copilul la piscina, acest articol va intereseaza. Potrivit unor specialisti, din primele luni o...

11 trucuri pentru a economisi bani acasa

Economisirea de bani acasa a devenit o prioritate pentru toate familiile. Infruntarea realitatii si a cheltuielilor nu este o sarcina usoara. Trebuie...