Acasă Lifestyle "Odata pentru totdeauna" - Recenzie film

„Odata pentru totdeauna” – Recenzie film

„Cert este ca pleci de la film cu cateva invataturi, in functie evident si de experienta ta proprie”.

Regizor: Iura Luncasu

Scenariu: Iura Luncasu

Gen: Drama, Comedie

Lansare: 25.02.2022

Durata: 1h 45min

Studio: Lucas Art Film

Clasificare: A.P.13

Distribuitor: Vertical Entertainment

Actori: Smiley … Alex Zota; Ada Gales … Alma; Cosmin Natanticu … Sebi

Recenzie film

Acest film „Odata pentru totdeauna” trateaza o problema sensibila, dar foarte prezenta in societatea noastra. Mai exact, prezinta drumul de la depresie la vindecare al lui Alex Zota, personaj interpretat de Smiley.

  Odata Pentru Totdeauna mi-a atras atentia de cand am prins trailer-ul sau inainte de vizionarea Vertical Entertainment precedenta. Cadrele prezentate mi-au dat de banuit ca e vorba de un film ceva mai diferit de ce suntem obisnuiti sa vedem in productiile autohtone. Banuiala mea a fost corecta: noul film semnat de Iura Luncasu mi-a comunicat un mesaj aparte si l-am urmarit cu placere.

  Din punct de vedere tehnic Odata Pentru Totdeauna sufera de aceleasi insuficiente pe care le observ de mult in filmele noastre. Sonorizarea, in special in cazul dialogurilor, se aude cumva infundat. Ca si cum s-ar tine mortis sa folosim aceleasi echipamente de inregistrare si sa nu le innoim pana nu sunt uzate pana la capat. Cam tot in acelasi timp m-am obisnuit si cu volumul care s-a simtit o idee prea strident.

  Coloana sonora este in rest in tandem cu sentimentele evocate de poveste si personaje. Efectele sonore din timpul atacurilor de panica avute de Alex Zota (Smiley) au puterea de a te transpune si pe tine in acea stare. Muzica nu este tocmai prezenta (culmea, intr-un film cu Smiley, nu?) dar cand este prezenta ofera in niste momente un usor efect de transa.

  Marea majoritate a actiunii se petrece la Timisoara, cu o scurte excursii in imprejurimi si o vizita medicala la Bucuresti. Capitala Europeana a Culturii desemnata pentru 2023, Timisoara se bucura de imagini foarte reusite in acest film, imagni care ne plimba mai ale prin centru. Cu siguranta un motiv de mandrie pentru locuitori si un motiv nou sa vizitezi orasul daca nu ai facut-o pana acum.

  Povestea regizorului deprimat incepe cu un episod depresiv dificil, urmand sa se renunte la ideea de a ramane in satul natal si sa vina cu familia la Timisoara, unde ei se muta pentru a incerca un nou inceput. Printre intamplarile tragi-comice de dinainte de mutarea in Timisoara se strecoara doua scene care m-au bantuit pana spre final. Vei ghici cu usurinta despre ce vorbesc daca vezi filmul. Alex Zota poarta o conversatie cu „Betivul satului” Jeni (Augustin Viziru) dupa o serie de situatii tragi-comice. Exact cand nu te astepti, dupa momentele comedice, dialogul are are o profunzime neasteptata, obtinuta mai ales de interpretarea lui Viziru.

  Ramane, sa-l vedeti si sa decideti singuri daca va este pe plac sau nu, si va asteptam sa discutam despre el. Filmul Odata pentru totdeauna va fi disponibil din 25 februarie la cinema si este distribuit in Romania de Vertical Entertainment.

Voi l-ati vazut?

Latest articles

7 sfaturi de machiaj pentru femeile ocupate

Daca pierzi multe minute in fiecare zi din cauza machiajului, continua sa citesti! Va voi spune 7 sfaturi de machiaj pentru femeile...

Sampon uscat: ce este, cum se foloseste si care este cel mai bun

Iti place sa ai parul murdar? Cred ca nu. Si de aceea te gandesti sa folosesti un sampon uscat, astfel incat parul tau sa...

154 Citate Despre Iubire Imposibila pline de adevar

Nu toti prietenii saraci sunt nepotriviti, si nici toti cei bogati nu ne vor imbogati in vreun fel caracterul si personalitate. - AnonimIn fiecare...

20 de culori superbe de blond inchis pe care trebuie sa le incercati

Desi nu exista nicio regula care spune ca trebuie sa-ti vopsesti parul mai intunecat...