Acasă Lifestyle "Odata pentru totdeauna" - Recenzie film

„Odata pentru totdeauna” – Recenzie film

„Cert este ca pleci de la film cu cateva invataturi, in functie evident si de experienta ta proprie”.

Regizor: Iura Luncasu

Scenariu: Iura Luncasu

Gen: Drama, Comedie

Lansare: 25.02.2022

Durata: 1h 45min

Studio: Lucas Art Film

Clasificare: A.P.13

Distribuitor: Vertical Entertainment

Actori: Smiley … Alex Zota; Ada Gales … Alma; Cosmin Natanticu … Sebi

Recenzie film

Acest film „Odata pentru totdeauna” trateaza o problema sensibila, dar foarte prezenta in societatea noastra. Mai exact, prezinta drumul de la depresie la vindecare al lui Alex Zota, personaj interpretat de Smiley.

  Odata Pentru Totdeauna mi-a atras atentia de cand am prins trailer-ul sau inainte de vizionarea Vertical Entertainment precedenta. Cadrele prezentate mi-au dat de banuit ca e vorba de un film ceva mai diferit de ce suntem obisnuiti sa vedem in productiile autohtone. Banuiala mea a fost corecta: noul film semnat de Iura Luncasu mi-a comunicat un mesaj aparte si l-am urmarit cu placere.

  Din punct de vedere tehnic Odata Pentru Totdeauna sufera de aceleasi insuficiente pe care le observ de mult in filmele noastre. Sonorizarea, in special in cazul dialogurilor, se aude cumva infundat. Ca si cum s-ar tine mortis sa folosim aceleasi echipamente de inregistrare si sa nu le innoim pana nu sunt uzate pana la capat. Cam tot in acelasi timp m-am obisnuit si cu volumul care s-a simtit o idee prea strident.

  Coloana sonora este in rest in tandem cu sentimentele evocate de poveste si personaje. Efectele sonore din timpul atacurilor de panica avute de Alex Zota (Smiley) au puterea de a te transpune si pe tine in acea stare. Muzica nu este tocmai prezenta (culmea, intr-un film cu Smiley, nu?) dar cand este prezenta ofera in niste momente un usor efect de transa.

  Marea majoritate a actiunii se petrece la Timisoara, cu o scurte excursii in imprejurimi si o vizita medicala la Bucuresti. Capitala Europeana a Culturii desemnata pentru 2023, Timisoara se bucura de imagini foarte reusite in acest film, imagni care ne plimba mai ale prin centru. Cu siguranta un motiv de mandrie pentru locuitori si un motiv nou sa vizitezi orasul daca nu ai facut-o pana acum.

  Povestea regizorului deprimat incepe cu un episod depresiv dificil, urmand sa se renunte la ideea de a ramane in satul natal si sa vina cu familia la Timisoara, unde ei se muta pentru a incerca un nou inceput. Printre intamplarile tragi-comice de dinainte de mutarea in Timisoara se strecoara doua scene care m-au bantuit pana spre final. Vei ghici cu usurinta despre ce vorbesc daca vezi filmul. Alex Zota poarta o conversatie cu „Betivul satului” Jeni (Augustin Viziru) dupa o serie de situatii tragi-comice. Exact cand nu te astepti, dupa momentele comedice, dialogul are are o profunzime neasteptata, obtinuta mai ales de interpretarea lui Viziru.

  Ramane, sa-l vedeti si sa decideti singuri daca va este pe plac sau nu, si va asteptam sa discutam despre el. Filmul Odata pentru totdeauna va fi disponibil din 25 februarie la cinema si este distribuit in Romania de Vertical Entertainment.

Voi l-ati vazut?

Latest articles

Cele mai frumoase locuri pentru prima intalnire in Cluj

Intr-o lume moderna, tehnologica si aglomerata, intalnirile romantice au capatat o noua dimensiune. Daca si tu te afli in cautarea unei potentiale perechi sau...

Batoane proteice fara zahar – iata ce beneficii aduc acestea unei diete

Zaharul este inamicul principal al greutatii perfecte, acesta contribuind la luarea in greutate – lucru pe care oricine il stie. Astfel, atunci cand urmezi...

Idei de tatuaje minimaliste de familie

Familia este unul dintre cele mai importante simboluri din societatea noastra si poate fi laudata, recunoscuta si amintita printr-un tatuaj. Aceste tipuri de design incearca...

Ochelari de soare care vor fi in tendinte in acest an

Draga iubitoare de accesorii, cu siguranta din colectia ta nu lipseste o colectie buna de ochelari de soare. Fie pentru ca ai nevoie de...