Sa pastrez acest copil?

“Buna,

Ma numesc Gabriela si vreau sa cer cuiva un sfat. Am ramas insarcinata si nu stiu daca sa pastrez acest copil.

Am 20 de ani si sunt in al doilea an la facultate. Cu iubitul meu sunt impreuna de 3 ani, chiar daca nu mereu a fost totul chiar bine intre noi. El m-a inselat acum 1 an si de atunci parca nu mai am incredere deloc in el, insa stiu ca il iubesc… sau cel putin asta cred.

Acum 3 luni am cunoscut un coleg de facultate care mi-a placut din prima. Am ajuns sa fim prieteni foarte buni si intr-o zi mi-a marturisit ca se simte foarte atras de mine. Atunci a fost momentul in care am inceput o aventura cu el, desi stiam ca gresesc facand acest lucru.

Mi-am dat seama ca pe iubitul meu oficial nu il mai iubesc, sau cel putin nu ca pe colegul meu de facultate. I-am spus si lui acest lucru si ne-am despartit, in urma cu 2 saptamani.

Atunci cand nu mi-a mai venit ciclul m-am speriat si mi-am facut un test de sarcina. Am descoperit ca sunt insarcinata, si acum problema este ca nu stiu ce sa fac.

Cel mai probabil copilul este al colegului meu de facultate, si nu al fostului iubit. Chiar si asa, eu nu stiu ce sa fac. Nimeni nu stie ca sunt insarcinata, nici macar cea mai buna prietena si vreau sa ma hotarasc ce fac cu copilul inainte de a anunta si pe altcineva.

Ma gandesc foarte serios la un avort deaorece acum nu este momentul potrivit sa am un copil. Sunt prea tanara, inca ma sustin parintii si nu as mai putea sa imi termin facultatea pentru ca ar trebui sa fiu mamica 24 de ore.

In plus, nici macar nu am o relatie foarte serioasa si nu am vorbit niciodata despre o familie si mai ales despre un copil cu colegul meu de facultate.

Imi este frica sa spun cuiva ca am ramas insarcinata, deoarece stiu ca voi fi judecata si pusa la colt deoarece nu m-am protejat. Oricum acum este prea tarziu pentru regrete si trebuie sa fac ceva: fie pastrez copilul, fie fac un avort.

Va rog sa imi dati un sfat, orice, pentru a sti cum sa procedez pe mai departe!”