Sfaturi pentru a evita greturile din timpul sarcinii!

Majoritatea femeilor insarcinate au parte de greturi matinale in primul trimestru de sarcina. Se pare ca responsabili pentru aceasta stare ar fi doi hormoni, estrogenul si hormonul de sarcina hCG, care declanseaza o serie de reactii ale organismului, precum greturile matinale.

Iata cum sa scapi de greturile din timpul sarcinii!

Nu te stresa

Atunci cand esti stresata, organismul tau va reactiona nu tocmai placut, accentuand senzatia de greata.

Mananca de mai multe ori pe zi

De cele mai multe ori, senzatia de greata apare atunci cand ai stomacul gol. Incearca sa mananci la fiecare 2-3 ore, pentru a nu sta cu stomacul gol.

Exercitii fizice

Exercitiile fizice te ajuta in combaterea starii de greata. In plus, atunci cand stai in pat toata ziua, vei favoriza aparitia senzatiei de greata si stare de rau.

Evita parfumurile puternice

Foarte multe femei se plang de anumite mirosuri foarte puternice, fie ca vorbim de parfumuri, de anumite preparate culinare sau anumite alimente, precum branza sau condimentele foarte aromate.

Consuma cereale

Cerealele integrale iti vor oferi un plus de energie, fara sa iti creasca tensiunea. Incearca sa incluzi in alimentatia ta zilnica o portie de cereale integrale, in special la micul dejun, atunci cand multe femei se plang de greturile provocate de sarcina.

Intreaba intai medicul

Inainte de a apela la cine stie ce tratamente naturale sau leacuri babesti, intreaba medicul ginecolog. Anumite plante iti pot face mai mult rau decat bine.