Cum sa fiti un super-cuplu si sa le aveti pe toate!

Desigur ca le poti avea pe toate! Poti sa ai o cariera de succes, securitate financiara, sa fii un lider recunoscut al comunitatii, sa ai o casa frumoasa, sa cresti copii de care sa fii mandru, cat si o casnicie fericita.

Cu toate acestea, casatoaria ta poate suferi. Fiind un super cuplu si amandoi implicati intr-o cariera satisfacatoare, activi in comunitatea voastra si ingrijindu-va de dezvoltarea si educarea copiilor, ai putea descoperi ca mariajul vostru are o prioritate scazuta.

Iata cateva sfaturi ce iti pot fi de ajutor sa fiti un super cuplu si sa aveti o casatorie de succes in acelasi timp. 

Dificultate: greu

Timp necesar: in fiecare zi

Iata cum:

1. Chiar daca petreceti mult timp pe drum, lucrati multe ore, va oferiti voluntari in comunitatea voastra si trebuie sa luati si sa duceti copiii de la scoala si alte cursuri, pune relatia cu partenerul pe primul loc in lista prioritatilor. Daca nu faci acest lucru mariajul vostru va slabi si in cele din urma se va destrama.

2. Nu considera ca mariajul e ceva ce merge de la sine, respectiv ceva ce ti se cuvine pur si simplu.

3. Sprijiniti-va unul pe altul. Asta inseamna sa va ascultati, sa munciti impreuna, sa va preocupati amandoi de treburile casei.

4. Ingrijiti-va copiii intr-un mod de calitate.

5. Discutati despre asteptarile pe care le aveti si stabiliti lista de prioritati impreuna.

6. Faceti alegeri sanatoase pentru amandoi, cat si pentru copiii vostri. Asta inseamna sa aveti grija de voi, atat emotional, cat si fizic. Incercati sa respectati programul de somn, sa aveti o dieta sanatoasa, sa faceti miscare fizica si sa aveti parte de distractie in viata voastra.

7. Faceti brainstorming pentru a gasi solutii. In cazul in care treburile casei sunt o prioritate, atunci poate ca angajarea cuiva care sa va ajute la mentinerea ordinii ar trebuie sa fie inclus in bugetul vostru. Nu va fie teama sa discutati despre probleme si situatiile dificile.

Sprijiniti-va unul pe altul

8. Fii flexibil. Dezvolta-ti abilitatea de a jongla cu termene si activitati. Nu lasa casnicia ta sa mearga in gol.

10. Fii organizat.

11. Invata cum sa delegi.

12. Straduieste-te sa ai echilibru in viata ta.

13. Invata toleranta.

14. Faceti-va sa va distrati impreuna. Planuiti nopti pe care sa le petreceti unul cu celalalt.

Sfaturi

1. Faceti-va timp unul pentru celalalt in fiecare zi, chiar daca e vorba numai de 15 minute. Iesiti in oras doar voi doi cel putin o data pe luna. Acesta este tipul de iesire in care va pregatiti si va aranjati unul pentru celalalt.

2. Accepta ca viata ta va fi haotica uneori. Aceepta ca unele lucruri nu se vor realiza. Accepta faptul ca din cand in cand unul dintre voi va trebui sa spuna „nu” cand vine vorba sa faca ceva sau sa fie undeva.

3. Asigura-te ca impartiti in mod egal treburile casei, care includ platirea facturilor si conducerea copiilor la scoala. Copiii super-cuplurilor au responsabilitati si sarcini, de asemenea.

De ce ai nevoie

– toleranta;

– simtul umorului;

– flexibilitate;

– abilitati de comunicare.