Acasă Dragoste & Relatii Tine totul numai de chimia sexuala?

Tine totul numai de chimia sexuala?

„Exista chimie intre noi” este ceva ce auzim destul de des. Exista adevar in aceasta afirmatie?

O reactie chimica

„E chimie”, spun indragostitii la inceputul relatiei lor, percepandu-si schimbarile puternice care au loc in organismele lor atunci cand se ating. Iar atunci cand lucrurile nu mai merg asa cum se asteptau sa mearga, spun ca „a disparut chimia”.

Ce se intampla intre doi oameni indragostiti este cu adevarat comparabil cu o reactie chimica, asadar expresia cliseistica despre chimia sexuala nu este doar o metafora. In excitarea sexuala, corpul experimenteaza schimbari biochimice. Hormonii intra in fluxul de sange si echilibreaza raspunsul corpului si disponibilitatea pentru activitatea sexuala.

Hormonii pot avea un efect similar ca feromonii, substantele chimice care se formeaza in corp si care excita sau atrag persoane de sex opus. Cand o persoana este excitata sexual sau indragostita inebuneste, eliberarea de hormoni si feromoni creste.

Sexologii Susan si Stuart Holroyd au spus: „Cu mult inainte de descoperirea hormonilor, oamenii stiau ca atractia sexuala si instinctul cauzeaza schimbari in corp. In medicina antica, oamenii au atribuit acest lucru diferitelor spirite care intrau in venele lor.” Si, fara indoiala, mirosul parului, axilei, pielii si partilor private este un afrodiziac mai bun decat toate produsele cosmetice.

Hormonii si sexul

Cele trei tipuri esentiale de hormoni sexuali sunt afrogenii (cel mai important hormon masculin), estrogenii si progestoronii (hormonii feminini crucial de importanti). Toti acestia sunt prezenti in ambele sexe, dar in cantitati diferite. La ambele sexe, puterea dorintei sexuale (libidoul) depinde de nivelul adrogenului principal, testosteronul.

Nivelul acestui hormon la femei creste si descreste de-a lungul ciclului menstrual si schimbari similare pot fi observate si la barbati. Intr-o fiinta umana, cu o capacitate normala de excitatie sexuala, testosteronul incepe sa fie produs in cantitati considerabile odata ce el sau ea simte primul stimul.

Multe substante au fost suspectate c-ar avea puteri miraculoase asupra libidoului

Feromonii joaca un rol mai putin important in sexualitatea umana decat in cazul altor specii. Oamenii pot acoperi feromonii folosind parfumuri si deodorante. Acestea pot fi uneori inutile, din moment ce mirosul corpului pare a fi trasatura cea mai importanta sau elementul de atractivitate al cuiva.

Potrivit lui Alex Comfort, autor al The Joy of Sex, femeile franceze profita din plin de acest lucru, in comparatie cu femeile americane care tind sa-si ascunda mirosul natural in spatele a numeroase produse chimice. Francezii au inventat chiar si un termen pentru parfumul corpului unei femei, pe care ei il numesc „casollete”. De-a lungul secolelor, acesta a fost folosit ca arma principala in seducerea barbatilor. Multi barbati reactioneaza intens la „casollete” fara chiar sa fie constienti de acest lucru.

Pe de alta parte, un amant priceput poate percepe si recunoaste anumite mirosuri de sex feminin si astfel, poate determina nivelul de excitare al femeii si al dorintei sale sexuale. In trecut, femeilor le placea sa isi puna mirosul vaginului pe lobii urechilor pentru a innebuni barbatii. Oamenii au cautat multa vreme diverse afrodiziace miraculoase si potiuni de dragoste si multe substante au fost suspectate c-ar avea puteri miraculoase asupra libidoului.

Cele mai cliseistice dintre ele sunt sampania si stridiile, in timp ce Kama Sutra recomanda barbatilor sa poarte os de hiena pentru a atrage femeile. Sa fim sinceri, nu stim despre nici o substanta care sa creasca in mod real dorinta sexuala si sa actioneaze intr-un mod stimulativ. Suntem familiarizati doar cu substantele care ne ajuta sa ne relaxam si sa renuntam la rezerve, dar nu e acelasi lucru. Stridiile si sampania pot fi o buna introducere pentru actul sexual, dar pasiunea reala trebuie sa fie adusa in joc de parteneri.

Latest articles

75 Citate De Craciun Inspirationale Si Motivationale

Bucuria este adevaratul dar al Craciunului. - Papa Benedict XVICraciunul este momentul perfect pentru a sarbatori dragostea lui Dumnezeu si a familiei si pentru...

Cele mai mici 10 planete din Univers

NASA a confirmat descoperirea a 4.383 de exoplanete, adica lumi dincolo de Sistemul Solar. Pot parea o multime, dar avand in vedere ca Calea...

Superalimentul care ajuta la reducerea zaharului din sange si la ingrijirea pielii

Din ce in ce mai consolidat in alimentatia noastra datorita multiplelor sale beneficii, ghimbirul este...

249 Citate Despre Viata Si Iubire Care iti Vor Transforma Viata

Intotdeauna intre oamenii inteligenti exista un limbaj comun. - Alexandru PaleologuCele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat...