Acasă Sanatate Vrei să ai o detoxifiere eficientă? Pune pe listă colagenul!

Vrei să ai o detoxifiere eficientă? Pune pe listă colagenul!

Despre colagen, știm că este o proteină bogată în fibre. Însă, știai că acesta reprezintă o treime din numărul total de proteine din organism? Acest nutrient fantastic are numeroase proprietăți benefice corpului nostru, existând o serie de sisteme care funcționează optim datorită prezenței colagenului.

Doar pentru piele este benefic colagenul?

Nu, așa cum menționam câteva rânduri mai sus, colagenul se face responsabil de a menține o bună sănătate în diverse țesuturi. Atunci când discutăm de detoxifiere organism, este important să adăugăm și colagenul, deoarece acesta exercită roluri multiple. Pe lângă piele (care este cel mai mare organ), această proteină minune are un mare aport pozitiv și asupra următoarelor sisteme și organe din organismꓽ

  • Ochi
  • Plămâni
  • Sistemul muscular
  • Păr și unghii
  • Sistemul circulator
  • Sistemul gastrointestinal
  • De mare folos este și în cazul durerilor articulare

Tipuri de colagen

Există 28 feluri de colagen, însă tipurile care joacă un rol important în organismul nostru sunt cele de tip I, II, III și IV (I se regăsește la nivelul pielii, oaselor și tendoanelor, II este conținut de cartilaje, III se afă în vasele de sânge și în piele, iar IV se află în țesuturi membranoase). 

Cum îmi pot detoxifia organismul?

Detoxifierea presupune de fapt eliminarea toxinelor ce se acumulează în organismul nostru. Evacuarea acestora are loc prin piele, ficat, rinichi, colon și limfă. Toate acestea sunt capabile să elimine singure toxinele, însă cu condiția să fie sănătoase. Le putem ajuta și noi, prin respectarea unei diete echilibrate, un consum sporit de apă, iar dacă avem posibilitatea de a face orice tip de mișcare, să nu ezităm. Urcatul scărilor în detrimentul liftului, mersul pe jos în locul altor mijloace de transport, aceste activități sunt pe atât de clișeice, pe atât de benefice pentru noi. 

Ficatul este numit ”capitanul” detoxifierii, de aceea trebuie să avem grijă de el, printr-o alimentație săracă în prăjeli, sucuri, dulciuri, tutun, alcool. Procesul de detoxifiere se face ținând cont de locurile din organism, pe care ne vom concentra atenția. De exemplu, dacă dorim să elimimăm toxinele din ficat, se începe cu eliminarea prăjelilor, alcoolului, fumatului. Fiecare organ poate fi detoxifiat dacă se acordă atenției stilului de viață, în special celui alimentar.

Pielea, sistemul gastrointestinal, dar și celelalte sisteme menționate anterior, au nevoie de suplimentarea carenței de colagen. Deși reclamele pe care le vedem abundă în suplimente care conțin această proteină, este important de reținut faptul că importanța acestuia este extrem de mare pentru organismul nostru.

Cel mai mare organ al nostru (pielea) este singurul care ia contact direct cu toți factorii poluanți din mediu. Fumul de țigară și alte elemente extrem de nocive se îmbibă prima oară pe ten. Ca atare, importanța ajutării pielii să facă față tuturor agresiunilor este deosebit de mare. 

Ritualurile de înfrumusețare zilnice (demachiere, spălare, hidratare, etc) nu pot face față singure tuturor factorilor nocivi la care pielea este supusă zilnic. Pe lângă ingrijirea din exterior, avem nevoie de Vitamina C, acid hialuronic și colagen. Acestea ajută la regenerarea celulară a pielii, oferindu-i stimuli pentru a lupta mai ușor cu toate tipurile de poluanți din atmosferă.

Organismul trebuie ajutat în curele de detoxifiere, iar pe lângă o dietă echilibrată, ai nevoie și de suplimente care să-ți ofere un sprijin. Colagenul este de ajutor pentru o funcționare optimă a mai multor sisteme din organism, de aceea rolul său se dovedește a fi unul extrem de benefic și complex.

.

Latest articles

Cele mai frumoase locuri pentru prima intalnire in Cluj

Intr-o lume moderna, tehnologica si aglomerata, intalnirile romantice au capatat o noua dimensiune. Daca si tu te afli in cautarea unei potentiale perechi sau...

Batoane proteice fara zahar – iata ce beneficii aduc acestea unei diete

Zaharul este inamicul principal al greutatii perfecte, acesta contribuind la luarea in greutate – lucru pe care oricine il stie. Astfel, atunci cand urmezi...

Idei de tatuaje minimaliste de familie

Familia este unul dintre cele mai importante simboluri din societatea noastra si poate fi laudata, recunoscuta si amintita printr-un tatuaj. Aceste tipuri de design incearca...

Ochelari de soare care vor fi in tendinte in acest an

Draga iubitoare de accesorii, cu siguranta din colectia ta nu lipseste o colectie buna de ochelari de soare. Fie pentru ca ai nevoie de...