Acasă Sanatate Vrei să ai o detoxifiere eficientă? Pune pe listă colagenul!

Vrei să ai o detoxifiere eficientă? Pune pe listă colagenul!

Despre colagen, știm că este o proteină bogată în fibre. Însă, știai că acesta reprezintă o treime din numărul total de proteine din organism? Acest nutrient fantastic are numeroase proprietăți benefice corpului nostru, existând o serie de sisteme care funcționează optim datorită prezenței colagenului.

Doar pentru piele este benefic colagenul?

Nu, așa cum menționam câteva rânduri mai sus, colagenul se face responsabil de a menține o bună sănătate în diverse țesuturi. Atunci când discutăm de detoxifiere organism, este important să adăugăm și colagenul, deoarece acesta exercită roluri multiple. Pe lângă piele (care este cel mai mare organ), această proteină minune are un mare aport pozitiv și asupra următoarelor sisteme și organe din organismꓽ

  • Ochi
  • Plămâni
  • Sistemul muscular
  • Păr și unghii
  • Sistemul circulator
  • Sistemul gastrointestinal
  • De mare folos este și în cazul durerilor articulare

Tipuri de colagen

Există 28 feluri de colagen, însă tipurile care joacă un rol important în organismul nostru sunt cele de tip I, II, III și IV (I se regăsește la nivelul pielii, oaselor și tendoanelor, II este conținut de cartilaje, III se afă în vasele de sânge și în piele, iar IV se află în țesuturi membranoase). 

Cum îmi pot detoxifia organismul?

Detoxifierea presupune de fapt eliminarea toxinelor ce se acumulează în organismul nostru. Evacuarea acestora are loc prin piele, ficat, rinichi, colon și limfă. Toate acestea sunt capabile să elimine singure toxinele, însă cu condiția să fie sănătoase. Le putem ajuta și noi, prin respectarea unei diete echilibrate, un consum sporit de apă, iar dacă avem posibilitatea de a face orice tip de mișcare, să nu ezităm. Urcatul scărilor în detrimentul liftului, mersul pe jos în locul altor mijloace de transport, aceste activități sunt pe atât de clișeice, pe atât de benefice pentru noi. 

Ficatul este numit ”capitanul” detoxifierii, de aceea trebuie să avem grijă de el, printr-o alimentație săracă în prăjeli, sucuri, dulciuri, tutun, alcool. Procesul de detoxifiere se face ținând cont de locurile din organism, pe care ne vom concentra atenția. De exemplu, dacă dorim să elimimăm toxinele din ficat, se începe cu eliminarea prăjelilor, alcoolului, fumatului. Fiecare organ poate fi detoxifiat dacă se acordă atenției stilului de viață, în special celui alimentar.

Pielea, sistemul gastrointestinal, dar și celelalte sisteme menționate anterior, au nevoie de suplimentarea carenței de colagen. Deși reclamele pe care le vedem abundă în suplimente care conțin această proteină, este important de reținut faptul că importanța acestuia este extrem de mare pentru organismul nostru.

Cel mai mare organ al nostru (pielea) este singurul care ia contact direct cu toți factorii poluanți din mediu. Fumul de țigară și alte elemente extrem de nocive se îmbibă prima oară pe ten. Ca atare, importanța ajutării pielii să facă față tuturor agresiunilor este deosebit de mare. 

Ritualurile de înfrumusețare zilnice (demachiere, spălare, hidratare, etc) nu pot face față singure tuturor factorilor nocivi la care pielea este supusă zilnic. Pe lângă ingrijirea din exterior, avem nevoie de Vitamina C, acid hialuronic și colagen. Acestea ajută la regenerarea celulară a pielii, oferindu-i stimuli pentru a lupta mai ușor cu toate tipurile de poluanți din atmosferă.

Organismul trebuie ajutat în curele de detoxifiere, iar pe lângă o dietă echilibrată, ai nevoie și de suplimente care să-ți ofere un sprijin. Colagenul este de ajutor pentru o funcționare optimă a mai multor sisteme din organism, de aceea rolul său se dovedește a fi unul extrem de benefic și complex.

.

Latest articles

Te inseala partenerul? De ce face asta?

 Banuiesti ca partenerul te inseala? Prinderea unui partener inselator este una dintre cele mai tulburatoare situatii cu care se poate confrunta cu oricine. In...

Marijuana si alcool, de ce este aceasta combinatie atat de rea?

Marijuana si alcoolul este o combinatie pe care de-a lungul anilor oamenii invata sa o evite. Daca ti s-a intamplat vreodata acest lucru sau...

Cele 5 diferente dintre memoria pe termen scurt si memoria pe termen lung

Memoria face fiintele umane mult mai mult decat rezultatul sumei celor 30 de milioane de celule care, organizate in tesuturi si organe, alcatuiesc corpul...

Ce este chinina si pentru ce se utilizeaza?

Chinina este un alcaloid utilizat pe scara larga ca remediu pentru ameliorarea diferitelor simptome, cum ar fi febra, chiar si pentru...