Acasă Sanatate 5 terapii alternative pentru a reduce stresul si anxietatea

5 terapii alternative pentru a reduce stresul si anxietatea

Tot mai mulți oameni au început să aibă probleme cu anxietatea, depresia și stresul în timpul pandemiei.

Se pare că statul în casă, lipsa socializării, teama de a contracta virusul sunt doar câteva dintre motivele pentru care oamenii se simt mai nervoși, agitați și tensionați.

Studiile arată că anxietatea este printre cele mai răspândite boli psihice. Aproape unul din doi români suferă de această afecțiune.

Pentru a diagnostica și trata anxietatea, cel mai indicat este să mergi la psiholog. Cu toate acestea, există câteva terapii alternative pe care le poți încerca acasă și care te pot ajuta să reduci simptomele anxietății și stresului. Mai mult decât atât, acestea îți pot aduce beneficii în general, deoarece au efect nu doar asupra sănătății psihice ci și fizice.

Terapii alternative pentru anxietate și stres

1. Practica yoga și mindfulness

Cercetările realizate până în prezent arată că yoga și mindfulness au un impact pozitiv asupra anxietății și stresului. Practica zilnică poate avea un impact profund asupra dispoziției.

S-a demonstrat că meditația mindfulness îmbunătățește simptomele anxietății și depresiei după doar opt săptămâni. Terapiile alternative care presupun mișcări blânde cu focus pe respirație, cum ar fi yoga, tai chi și qigong, pot contribui, de asemenea, la relaxare și bunăstare. Având în vedere cât de puțin costă să înveți aceste practici și faptul că nu au efecte secundare, merită încercate.

Citeste si: Cum tratam afectiunile ficatului

2. Reglează chimia din corp cu suplimente

Unicitatea proceselor biochimice ale fiecărei persoane abia începe să fie apreciată. Medicina funcțională, considerata inca parte din categoria terapiilor alternative, încearcă să ia în considerare atât informațiile genetice, cât și diferențele unice care apar în metabolismul fiecărei persoane, inclusiv nevoia de suplimentare de anumiți nutrienți.

Mai jos vei gasi câteva recomandări care provin dintr-o înțelegere generalizată a chimiei creierului uman, fără a ține seama de considerațiile individuale. Cel mai indicat ar fi să mergi la un medic specializat în medicina funcțională sau medicină integrativa, inainte de a le testa.

✔ Multivitamine cu B6 și minerale

✔ Acizi grași omega-3 EPA / DHA în total 1.000-3000 mg zilnic

✔ Vitamina D-3 (Dozare în funcție de vitamina D din organism și sezon, cu doze mai mari în lunile de iarnă)

✔ Probiotice cu două sau mai multe culturi vii

Notă: Cea mai bună sursă de nutrienți pentru corp-minte sunt alimentele organice.

3. Aromaterapia

Mirosul uleiurilor vegetale calmante poate contribui la reducerea stresului și anxietății. Anumite uleiuri esențiale funcționează mai bine pentru unii oameni decât pentru alții, așa că îți recomandăm să testezi cât mai multe.

Lavanda poate fi deosebit de utilă. Un studiu din 2012 a testat efectele aromoterapiei cu lavandă asupra insomniei la 67 de femei cu vârste cuprinse între 45 și 55 de ani. Rezultatele sugerează că aromoterapia poate reduce ritmul cardiac pe termen scurt și poate ajuta la ameliorarea problemelor de somn pe termen lung.

4. Meloterapie

Muzica a fost folosită ca terapie încă din vremurile străvechi.

Meloterapia implică ascultarea activă sau interpretarea muzicii pentru a promova sănătatea și vindecarea. Sunt necesare mai multe studii înainte că recomandările să fie clare, dar având în vedere costul redus și riscurile, aceasta poate fi o abordare utilă pentru acele persoane care au interes în acest domeniu.

5. Acupunctura

Acupunctura este una dintre cele mai folosite terapii alternative.

Acupunctura este un tratament tradițional chinezesc pentru anxietate, depresie și alte afecțiuni de sănătate. În timpul acupuncturii, un medic înfige ace subțiri și ascuțite în straturile superioare ale pielii în punctele corpului care corespund cu diferite organe. Se crede că acupunctura funcționează prin activarea substanțelor chimice naturale care calmează durerea în creier. Pentru unii oameni, este eficientă în eliminarea sau reducerea anxietății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest articles

20 de culori superbe de blond inchis pe care trebuie sa le incercati

Desi nu exista nicio regula care spune ca trebuie sa-ti vopsesti parul mai intunecat...

4 coafuri pentru parul scurt fara extensii

Odata cu venirea verii, este normal ca parul nostru sa ne deranjeze si vrem sa-l ridicam in momente in care ne-ar putea deranja fata,...

262 Citate Frumoase – Cele Mai Inspirationale Si Frumoase Citate

Fara deviatii de la norma progresul nu este posibil. - Frank ZappaSa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat, curajul...

Tratamente naturiste si masti cu rosii pentru combaterea acneei

Buna divine, am sa va impartasesc cateva masti pe baza de rosii pentru a trata acneea si a o combate o data pentru totdeauna....