Acasă Lifestyle Baia cu parafina: tratamentul de exceptie pentru maini si picioare

Baia cu parafina: tratamentul de exceptie pentru maini si picioare

Parafina a fost intotdeauna un produs controversat si este prea des demonizat atunci cand este continuta in formularea produselor de infrumusetare, fie ca sunt pentru corp sau pentru par. Cu toate acestea, exista tratamente precum baile cu parafina care sunt capabile sa dea mainilor si picioarelor o noua viata, sa aflam cum.

Iarna aduce cu ea momente frumoase dar ne pune si pielea la incercare, in special pe cea a fetei, iar dupa cum am vazut intr-un studiu recent si pe cea a picioarelor.

Cand situatia este cu adevarat importanta, cu picioarele si mainile afectate de fisuri dureroase si piele uscata si crapata, exista un tratament exceptional si surprinzator pentru sanatate, baia cu parafina. Sa aflam ce este, cum se efectueaza tratamentul si care sunt rezultatele.

Baie cu parafina: in ce consta tratamentul si cum se efectueaza

Inainte de a ne aventura in explicatia a ceea ce este o baie de parafina, dorim sa precizam ca acest tip de produs este specific pentru uz cosmetic si nu are nicio legatura cu uleiul de parafina care se afla pe piata si care este folosit pentru bricolaj, aceasta precizare ni se pare corect date fiind putinele cunostinte ale acestui tratament estetic pentru maini si picioare.

Baia cu parafina este un tratament extraordinar de hidratare pentru maini si picioare, este folosita si prescrisa de medic si celor care sufera de osteoartrita, asta pentru ca presupune incalzirea parafinei care a fost folosita intotdeauna in tratamentele patologiilor care afecteaza sistemul musculo-scheletic si boli precum osteoartrita si artrita.

Pe ce ne vom concentra astazi, insa, va fi tratamentul estetic care este dedicat picioarelor si mainilor, mai ales pe timpul iernii dar si ca pregatire pentru vara.

Baia cu parafina se realizeaza intr-un centru de infrumusetare specializat si presupune imersarea mainilor si picioarelor in parafina incalzita la temperatura de 40-50 de grade, in recipiente speciale. Scufundarile dureaza cateva secunde si se repeta de mai multe ori, permitand picurarea, pana la punctul in cazul in care un film se va forma pe ambele maini si picioare, la fel ca cel care se va forma cu ceara lichefiata.

Odata ce pielea este invelita in acest film, piesele vor fi acoperite cu o manusa termica. Compresa pe baza de parafina va ramane timp de aproximativ douazeci de minute.

Acest tip de tratament nu include o singura sedinta ci sedinte zilnice de aproximativ 10 zile.

Baia cu parafina pentru maini si picioare: care sunt rezultatele

Pielea dupa un tratament pe baza de parafina pare incredibil reinnoita, neteda, hidratata si matasoasa deoarece aceasta substanta este un emolient natural. Un tratament care se poate realiza intr-un centru de infrumusetare dar si acasa, prin achizitionarea unui kit complet pentru a va putea rasfata de cateva ori pe parcursul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest articles

Un chestionar scurt ca să-ți dai seama dacă ți se potrivește sau nu meseria de model de videochat

Te tentează ideea de a căuta un job videochat București, dar nu știi dacă ți se potrivește? Atunci ai ajuns exact unde...

Masca cu avocado si ulei de masline, urmati aceste retete pentru parul uscat si deteriorat

Parul este foarte important pentru imaginea noastra personala. Este probabil cel mai vizibil lucru in afara de fata noastra. Ingrijirea deficitara poate...

Pune îngrijirea de sine în topul listei

Cu toții avem tendința de a pune nevoile celorlalți înainte de ale noastre, dar este important să ne amintim că nu putem...

Cum sa combinati imprimeurile pentru o tinuta sic?

Un tip de imbracaminte care genereaza multe indoieli atunci cand se combina cu altele, sunt cele cu imprimeuri. Imprimeurile pot fi intimidante...