Acasă Uncategorized Cannelloni crocante de patiserie umplute cu pate de cod

Cannelloni crocante de patiserie umplute cu pate de cod

Ce delicioase sunt aceste cannelloni cu pate de cod! Sunt preparate cu aluat foietaj pentru o textura foarte crocanta si sunt insotite de legume sotate.

Daca exista un fel de mancare care triumfa in toate casele, acesta este fara indoiala cannellonii. De la cele mai clasice la cele mai gurmande cu diferite umpluturi. Astazi va propunem o varianta originala si diferita, niste cannelloni in care inlocuim foile de paste cu foi crocante de aluat foietaj. Ca umplutura, pate de cod bogata si cremoasa alaturi de legume prajite. O sa il iubesti!

Pentru ca cannellonii sa fie crocanti trebuie sa suprapuneti cel putin doua foi de aluat foietaj (puteti pune trei daca vreti sa il faceti si mai crocant). Odata ce dreptunghiurile sunt taiate, asezati unul peste altul, ungendu-le pe fiecare cu ulei sau unt topit . Formati eclerele si coaceti pana se rumenesc. 

Daca ti-a placut aceasta varianta de cannelloni, cu siguranta unele mai clasice, dar cu o nota gourmet, le vei adora. Incercati cannelloni de rossini cu carne si pui cu pate, cannelloni de sofer si creveti sau cannelloni de rata confit.

Ingrediente pentru Cannelloni Crispy de patiserie foietaj umplute cu pate de cod

  • 8 foi de aluat foietaj
  • 500 de grame de cod desarat
  • 100 de mililitri de lapte
  • 3 Usturoi
  • 1 praz
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 ceapa
  • 2 rosii coapte de vita de vie
  • 1 ardei verde italian
  • Faina pentru aluat
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  • Cimbru proaspat

Cum se prepara cannelloni crocanti de aluat foietaj umpluti cu pate de cod

1. Pregatiti sosul

Curatati si taiati ceapa. Se spala si se usuca dovlecelul, ardeiul si rosiile si se taie totul cubulete. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu putin ulei timp de 10 minute. Adaugati ardeii, gatiti inca 10 minute si adaugati rosia. Gatiti totul inca 5 minute si asezonati cu sare si piper. Rezervare.

2. Prajiti prazul

Curatati prazul. Taiati-o in jumatate pe lungime si apoi in julienne. Se dau din faina, se scutura excesul de faina si se prajeste intr-o tigaie cu mult ulei de masline. Lasam sa se scurga pe hartie absorbanta si adaugam putina sare fina.

3. Taiati aluatul foietaj

Taiati foile de aluat foietaj in 2 dreptunghiuri de aproximativ 10 x 16 cm. Vopsiti-le cu ulei de masline si stivuiti-le cate 2. Preincalziti cuptorul la 180°.

4. Formati eclerele

Rotiti dreptunghiurile foietaj in cilindri pentru a face eclere. Coaceti timp de 5 minute sau pana cand se rumenesc. Lasati-le sa se raceasca si desfaceti-le cu grija.

5. Pregatiti pate

Incinge laptele si pastreaza-l caldut. Curata usturoiul, indeparteaza germenii si pune-i intr-o tigaie cu 100 ml ulei de masline incins. Adaugam codul si lasam totul la fiert, la temperatura mica, timp de 15 minute. Scurge codul si marunti-l. 

6. Turnati laptele

Se separa usturoiul, se toaca si se amesteca cu codul maruntit. Peste amestecul de cod si usturoi se toarna laptele caldut, zdroindu-l cu o furculita pana se formeaza un preparat omogen. Adaugati treptat uleiul in care ati fiert codul, strecurat, pana obtineti textura potrivita a brandadei.

7. Umpleti cannellonii

Puneti pate intr-o punga de patiserie si umpleti cu grija cannellonii. Se serveste cu legume prajite si se decoreaza cu prazul prajit.

Sfat: Daca te deranjeaza aroma de usturoi, scoate-l din tigaie cand s-a rumenit. Ii va fi aromat, dar pate va fi mai fina.

Idei pentru aluatul tau foietaj si cannelloni cu pate de cod

  • Daca preferati o versiune mai clasica, folositi paste pentru a face cannelloni. Un bechamel cu ardei piquillo va fi rafinat.
  • Pentru a mentine forma tuburilor, puteti folosi forme metalice cilindrice. Unge-le bine pentru a nu se lipi aluatul foietaj.
  • Cateva ciuperci sotate in loc de legume prajite, va fi perfect cu cannelloni pate.

Latest articles

Cele mai frumoase locuri pentru prima intalnire in Cluj

Intr-o lume moderna, tehnologica si aglomerata, intalnirile romantice au capatat o noua dimensiune. Daca si tu te afli in cautarea unei potentiale perechi sau...

Batoane proteice fara zahar – iata ce beneficii aduc acestea unei diete

Zaharul este inamicul principal al greutatii perfecte, acesta contribuind la luarea in greutate – lucru pe care oricine il stie. Astfel, atunci cand urmezi...

Idei de tatuaje minimaliste de familie

Familia este unul dintre cele mai importante simboluri din societatea noastra si poate fi laudata, recunoscuta si amintita printr-un tatuaj. Aceste tipuri de design incearca...

Ochelari de soare care vor fi in tendinte in acest an

Draga iubitoare de accesorii, cu siguranta din colectia ta nu lipseste o colectie buna de ochelari de soare. Fie pentru ca ai nevoie de...