Acasă Uncategorized Cele mai bune pizzerii europene conform organizatiei 50 Top Pizza

Cele mai bune pizzerii europene conform organizatiei 50 Top Pizza

Un aliment de origine italiana care a cucerit lumea. Nu numai in peninsula italiana au restaurante bune pentru a savura o pizza gustoasa. Organizatia 50 Top Pizza, dedicata laudarii acestui preparat, si-a anuntat primul clasament al celor mai bune pizzerii europene.

Acesta este primul numar corespunzator intregii Europe a ghidului, aparut in 2017 la initiativa expertilor si criticilor gastronomici Luciano Pignataro, Barbara Guerra si Albert Sapere, care au decis sa creeze o publicatie pentru meseni si turisti. In acest fel, au inceput prin a selecta cele mai bune unitati doar din Italia.

In 2018, 50 Top Pizza a anuntat o editie internationala a premiilor sale, alegand cele mai bune locatii la nivel global. Acum, pe parcursul anului, organizatia va lansa topuri regionale pentru America de Nord, Europa, ambele publicate, precum si altele pentru Africa, Japonia, Asia, Oceania si unul specific pentru cele mai bune destinatii pentru a manca pizza napolitana in afara Italiei, toate in curand a fi publicat.

50 Kalo di Ciro Salvo, situat in capitala Angliei, a fost numit de catre gastronomi drept cel mai distins dintre toti. In spatele lor sunt Bijou, la Paris, iar Baest, la Copenhaga, inchide podiumul. Pe locul patru se afla Ober Mamma, tot la Paris, urmata de Pizzeria Luca, din Danemarca.

Regatul Unit a fost natiunea cu cei mai multi reprezentanti, cu 11, dintre care opt apartin Angliei. Alte tari cu o prezenta importanta au fost Franta, cu 8, si Germania cu 5. Pe de alta parte, Spania are doar doua pizzerii: Grosso Napoletano, local din Santa Engracia (21); Oven Mozzarella Bar (28), ambele in Madrid; si La Balmecina (39), la Barcelona.

Este important de subliniat ca, pentru acest clasament al pizzeriilor europene, directorii au luat decizia de a lasa deoparte Italia, care are una specifica.

Pizza delicioasa pe batranul continent

1. Kalo de la Ciro Salvo Pizzeria (Londres, Anglia)

Cele mai bune pizzerii europene conform 50 Top Pizza

Ciro Salvo nu doar ca merita locul trei pe lista italiana din 2018, dar a reusit si sa fie incoronat cel mai bun la nivel continental in filiala sa din Londra. Salvo, care provine dintr-o familie dedicata pizza, se caracterizeaza prin imprimarea preparatelor sale cu sigiliul napolitan , punand prioritate traditionalului.

2. Bijou (Paris, Franta)

Cele mai bune pizzerii europene conform 50 Top Pizza

Capitala Frantei, renumita pentru varietatea sa gastronomica, se impodobeste cu al doilea cel mai bun local de pe lista. Acesta este templul bucatarului Gennaro Nasti, cel mai avangardist si inovator profesionist. Listata ca fiind perfectionista si pasionata, „dezvolta un nou concept, pizza contemporana, creatii gastronomice unice si variate”.

3. Baest (Copenhaga, Danemarca)

Un loc care se caracterizeaza prin bucataria sa durabila, unde majoritatea produselor provin din gradinile lor organice. Filozofia sa cauta sa imite spiritul traditional din Napoli si esenta sa istorica, facand pizza sub standardele cerute de maestrii acestei retete. Una dintre particularitatile sale este ca mozzarella pe care o folosesc este facuta de ei insisi.

4. Ober Mamma (Paris, Franta)

Cele mai bune pizzerii europene conform 50 Top Pizza

O destinatie in care o echipa italiana de tineri cauta sa revolutioneze conceptul gastronomiei sale in orasul parizian. Carligul sau cu clientii este in folosirea lemnului de foc pentru a coace pizza, ceea ce le ofera o nota exceptionala. In plus, au un cocktail bar interesant pentru a completa propunerea.

5. Pizzeria Luca (Copenhaga, Danemarca)

Cele mai bune pizzerii europene conform 50 Top Pizza

Un alt loc situat in natiunea nordica. Oferta sa de preparate italiene este incununata cu pizza excelenta si variata. Filosofia sa se bazeaza pe faptul ca fiecare este facut cu „72 de ore de dragoste”, pentru timpul in care aluatul este lasat sa se odihneasca pentru a pregati muscatura circulara.

6. Kytaly (Geneva, Elvetia)

Cele mai bune pizzerii europene conform 50 Top Pizza

Casa lui Franco Pepe, un bucatar care a aflat secretele pizza datorita celor trei generatii de membri ai familiei dedicate acesteia. Potrivit multor critici, munca sa a contribuit la remodelarea conceptului modern al acestui fel de mancare. Luati localul dvs. pentru a fi in Olimpul european.

7. Lilia Napoli (Falkenberg, Elvetia)

Cele mai bune pizzerii europene conform 50 Top Pizza

Un loc in care meniul se schimba in fiecare zi pentru a acorda prioritate celor mai proaspete ingrediente ale zilei. Doar traditionala Margherita (rosii, mozzarella, pecorino, busuioc, ulei de masline) este o optiune fixa ​​in propunerea sa. Stilul lui este napolitan.

8. Addome (Londra, Anglia)

Cele mai bune pizzerii europene conform 50 Top Pizza

Acest loc reprezinta materializarea visurilor lui Stefano si Nadia, care au deschis sediul modest in 2013. De atunci, site-ul a castigat din ce in ce mai multa faima locala si internationala, detinand o pozitie buna printre cele mai bune pizzerii europene.

9. L’antica pizzeria da Michele (Londra, Anglia)

Cele mai bune pizzerii europene conform 50 Top Pizza

O afacere care a inceput in 1890 la Napoli si s-a mutat in capitala Angliei. Familia Condurro a mentinut traditia de mai multe generatii pana cand a devenit unitatea de succes pe care o comanda astazi. Tehnicile si retetele sale raman istorice si emblematice in regiunea de sud a Italiei.

10. Gazza (Berlin, Germania)

Cele mai bune pizzerii europene conform 50 Top Pizza

Nemtii preiau cartea de retete napolitane pentru a-si recrea cele mai bune arome in acest loc. Un loc umil, unde mesenii se pot bucura de bucataria deschisa si se pot bucura de procesul de pregatire ca si cum ar fi un spectacol.

Latest articles

Cele mai frumoase locuri pentru prima intalnire in Cluj

Intr-o lume moderna, tehnologica si aglomerata, intalnirile romantice au capatat o noua dimensiune. Daca si tu te afli in cautarea unei potentiale perechi sau...

Batoane proteice fara zahar – iata ce beneficii aduc acestea unei diete

Zaharul este inamicul principal al greutatii perfecte, acesta contribuind la luarea in greutate – lucru pe care oricine il stie. Astfel, atunci cand urmezi...

Idei de tatuaje minimaliste de familie

Familia este unul dintre cele mai importante simboluri din societatea noastra si poate fi laudata, recunoscuta si amintita printr-un tatuaj. Aceste tipuri de design incearca...

Ochelari de soare care vor fi in tendinte in acest an

Draga iubitoare de accesorii, cu siguranta din colectia ta nu lipseste o colectie buna de ochelari de soare. Fie pentru ca ai nevoie de...