Friptura de curcan cu chiftele de cartofi

Friptura de curcan cu chiftele de cartofi

– aripi si pulpe de curcan;

– ulei;

– apa;

– piure de cartofi racit;

– sare,piper;

– condimente carne;

– 2 oua;

– Faina.

Se condimenteaza carnea dupa gust cu ce avem prin bucatarie sau cu condimente speciale pentru carne. Se aseaza intr-o tava, se pune putin ulei si 3 cesti de apa, se acopera cu staniol si sa da la cuptor pentru 2 ore. Se verifica din cand in cand daca mai este apa in tava si se completeaza daca este cazul. Carnea trebuie sa stea la cuptor pana devine foarte frageda. Din piureul mai tare se fac chiftelute mici care se prajesc in uleiul incins pana capata o culoare aramie. In chiftelute se pot adauga si diferite zarzavaturi, daca se doreste. Se scot pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc ca garnitura langa carnea din cuptor. Pofta buna!

Lasă un răspuns