Acasă Uncategorized O reteta delicioasa - Scoarta de ciocolata neagra dulce si sarata

O reteta delicioasa – Scoarta de ciocolata neagra dulce si sarata

Ciocolata ii face pe oameni fericiti. Spune doar cuvantul si ochii vor sclipi, inimile se vor umfla si zambetele se vor largi. As putea continua pentru totdeauna despre ceea ce face din ciocolata neagra rasfatul perfect: este bogata, fara a fi grea; dulce, dar nu prea dulce. Si, salut, ganditi-va la toti antioxidantii! Inutil sa spun ca, atunci cand am avut ocazia sa incerc sa fac scoarta de ciocolata de casa, eram ca un copil intr-un magazin cu bomboane de ciocolata.

Desi ma consider un cunoscator de ciocolata – si prin „cunoscator”, ma refer la o fata care mananca o tona de ciocolata – m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa consulte un adevarat maestru de ciocolata inainte de a ma apuca de scoarta mea, pentru a discuta despre complexitatea topirii ciocolatei. (Da, slujba mea este grea.) Iata sfaturile lui de top pentru a stapani arta scoartei de ciocolata:

Obtineti lucrurile bune: ciocolata de calitate are o concentratie mai mare de unt de cacao, ingredientul care faciliteaza topirea corecta. (Motivul pentru care chipsurile de ciocolata isi pastreaza forma intr-o prajitura, sa zicem, este ca au un continut scazut de unt de cacao, spune Torres). In afara de propria sa ciocolata magnifica, Torres recomanda Scharffen Berger sau Guittard, care pot fi gasite in magazinele alimentare si pietele gourmet din toata tara. O alta cheie pentru topirea reusita: asigurati-va ca taiati ciocolata in bucati mici.

Amestecati, amestecati si mai amestecati: daca utilizati un cazan dublu, veti dori sa amestecati ciocolata la fiecare 5 minute sau cam asa ceva, altfel poate deveni granuloasa. Daca topesti ciocolata in cuptorul cu microunde — ceea ce a functionat foarte bine pentru mine! — ar trebui sa amesteci la fiecare 15-20 de secunde pentru a evita arderea.

Ceea ce se afla in interior conteaza: plasarea suplimentelor deasupra ciocolatei face un produs mai placut din punct de vedere estetic, dar expune ingredientele la aer, ceea ce poate scurta semnificativ perioada de valabilitate a scoartei. Pentru ingredientele care se strica usor, Torres spune ca cel mai bine este sa le imbraci in ciocolata. Raportul perfect pentru amestecurile dvs.: 2 parti ciocolata la 1 parte umplutura.

Si iata sfatul meu personal pentru succesul producerii scoartei: distreaza-te cu el! Frumusetea scoartei de ciocolata este ca cere experimentare. Daca, la fel ca mine, esti un fan al combo-ului dulci si sarat, incearca sa-ti infuzie coaja cu covrigei, floricele de porumb sau chipsuri de cartofi. Daca esti mai degraba o fata (sau un tip) dulce, joaca-te cu bezele, bomboane si fructe uscate. Posibilitatile sunt la nesfarsit delicioase!

Scoarta de ciocolata neagra dulce si sarata 

Ce veti avea nevoie: O tava de 18″ x 13″ Hartie de pergament 2 kilograme de ciocolata (am avut doar o tava de 12″ x 8″, asa ca am folosit o jumatate de kilogram de ciocolata) 1 cana fiecare de nuci crude si caju crude 1 /4 cana sirop usor de porumb Zahar (suficient pentru a acoperi nucile) Sare de mare

Cum se prepara: 1. Preincalziti cuptorul la 350 de grade Fahrenheit si tapetati tava cu hartie de copt.

Echipa de proiectare a platformelor media

2. Turnati siropul de porumb intr-o cratita mica si aduceti-l la fiert.

3. Combinati nucile intr-un castron mic si turnati peste ele siropul de porumb fierbinte, amestecand cu o spatula de silicon pana cand sunt complet acoperite. Luati o mana de zahar si presarati-o peste nuci pana cand sunt usor acoperite (acest lucru le va impiedica sa se lipeasca). Raspanditi nucile pe tava si coaceti-le timp de 15 minute sau pana cand ajung la o culoare maro-aurie frumoasa.

4. In timp ce nucile se prajesc, taiati ciocolata in bucati mici si lasati-o deoparte.

5. Odata ce nucile s-au racit, puneti-le intr-un bol separat si tapetati tava cu o foaie proaspata de hartie de copt.

6. Puneti bucatile de ciocolata intr-un castron care se potriveste cu microunde si puneti-le la foc mare timp de 20 de secunde. Se amesteca ciocolata si se pune la microunde inca 20 de secunde. Continuati acest proces (cuptorul cu microunde, amestecati, cuptorul cu microunde, amestecati) pana cand ciocolata este complet topita. (Puteti folosi si un boiler dublu, amestecand ciocolata la fiecare 5 minute pana se topeste.)

7. Adaugati nucile in ciocolata topita si amestecati pana se omogenizeaza. Intindeti amestecul de ciocolata-nuci pe tava cu spatula si presarati usor sare de mare. (Sfat: daca utilizati fructe uscate, Torres va recomanda sa va acoperiti coaja cu seminte, cum ar fi mac sau dovleac.)

8. Pune tava la frigider pana se intareste ciocolata (aproximativ 45 de minute). Folosind un cutit ascutit, taiati coaja in bucati de dimensiunea dorita de inima sau stomacul dumneavoastra.

Latest articles

Somnolenta: ce este, simptome si tratament

Hipersomnia este simptomul (plangerea subiectiva a pacientului) constand intr-o tendinta de a dormi in situatii anormale . Adica este excesiv de usor sa adormi in timpul zilei,...

Cum sa ingrijesti unghiile dupa manichiura cu gel

Unghiile cu gel sunt alternativa pentru acele femei care isi doresc ceva diferit sau pur si simplu vor sa aiba unghii mai lungi. Acest sistem este de...

Cele mai frumoase locuri pentru prima intalnire in Cluj

Intr-o lume moderna, tehnologica si aglomerata, intalnirile romantice au capatat o noua dimensiune. Daca si tu te afli in cautarea unei potentiale perechi sau...

Batoane proteice fara zahar – iata ce beneficii aduc acestea unei diete

Zaharul este inamicul principal al greutatii perfecte, acesta contribuind la luarea in greutate – lucru pe care oricine il stie. Astfel, atunci cand urmezi...