Acasă Promo De ce ar trebui sa alegi produsele cosmetice bio

De ce ar trebui sa alegi produsele cosmetice bio

Cosmeticele naturale și ecologice influențează foarte mult sanatatea. În timp ce „frumusețea” este încă termenul principal care vine în minte când ne gândim la produsele cosmetice, un număr din ce în ce mai mare de consumatori se așteaptă să găsească calități „durabile”, „ecologice” și „etice” în cosmeticele pe care le cumpără. 

Cosmeticele naturale și ecologice precum si produsele de pe https://produse-bio.ro/suplimente-fertilitate-potenta sunt din ce in ce mai cumparate, deoarece fac parte din valorile de bază și angajamentul nu numai pentru bunăstarea umană, ci și in ceea ce priveste protecția mediului și a biodiversității. Te gândești să optezi pentru produse cosmetice naturale și organice pentru a avea grijă de corpul tău? Iata cateva motive bune pentru a trece de la convențional la natural.

Îngrijire naturală și organică pentru corpul tău

Cosmeticele convenționale conțin frecvent un procent ridicat de ingrediente pe bază de petrol și pot include substanțe cum ar fi oxibenzonă sau parabeni. Deși reglementate pentru utilizarea în condiții de siguranță în produse cosmetice, utilizarea ingredientelor pe bază de petrol este incompatibilă cu conceptul de produse cosmetice cu adevărat naturale și organice, a căror compoziție ar trebui să fie predominant din minerale, extracte de plante naturale și organice, produse de la microorganisme sau substanțe derivate din aceste surse.

Proprietățile acestor amestecuri complexe, cum ar fi cele din extractele de plante și uleiuri, ajută la protejarea, hrănirea și hidratarea pielii. În plus, faptul că ingredientele durabile, ecologice și biodegradabile pot fi găsite în produsele cosmetice naturale și ecologice, de asemenea, ajută la reasigurarea consumatorilor cu privire la autenticitatea, originea și calitatea acestor produse. În afară de asigurarea protecției naturale și îngrijirea pielii noastre, produsele cosmetice naturale și ecologice ne ajută să ne păstrăm mai tineri.

Într-adevăr, multe uleiuri esențiale naturale din plante, cum ar fi lavanda, trandafirul sau menta, sunt folosite în aromoterapie, deoarece ajută la activarea, relaxarea și calmarea corpului nostru. Cosmeticele naturale sau organice nu sunt doar produse de frumusețe, ci o recreere a naturii în armonie perfectă cu trupurile noastre și cu lumea noastră. Afla mai multe accesand stiridebine.ro.

Cum să identificați cosmeticele „naturale” sau „organice”

În timp ce multe produse cosmetice pretind a fi „naturale” sau „organice”, nu toate oferă garanții verificabile ale acestor calități. Verificarea ingredientelor poate ajuta consumatorii să evalueze gradul de exactitate a unor astfel de pretenții. Cum poate fi un consumator sigur că un cosmetic natural sau organic îndeplinește pe deplin așteptările sale?

Asigurarea consumatorilor pe baza unor criterii verificabile este susținută de standarde private, cum ar fi cea a lui Natrue. Eticheta Natrue oferă consumatorilor un punct de referință pentru a identifica cu ușurință produse cosmetice naturale și ecologice care îndeplinesc criterii stricte și verificabile legate de procese, formulare și ingrediente.

Calitățile „naturale” și „organice” sunt, prin urmare, verificabile și garantate sub eticheta Natrue în fiecare nivel de certificare respectiv (produse cosmetice naturale, produse cosmetice naturale cu porțiune organică și produse cosmetice ecologice).

O abordare mai durabilă și mai ecologică

Multe ingrediente pe bază de petrol utilizate frecvent în produsele cosmetice convenționale necesită miniere extinse, deoarece este cazul petrolului, aluminiului sau plumbului, care pun în pericol solurile și reprezintă o amenințare la adresa habitatelor sălbatice. Spre deosebire de substanțele petrochimice, cele naturale și organice provin in cea mai mare parte din cultivarea plantelor și a florilor, ale căror extracte sunt utilizate în formularea cosmetică.

Utilizarea unei game diverse de materii prime naturale și organice necesită protejarea biodiversității habitatelor sălbatice. Metode cum ar fi agricultura ecologică și agricultura biodinamică, care sunt puternic susținute de numeroase companii membre Natrue care își obțin ingredientele direct din propriile grădini, garantează o aprovizionare mai durabilă și contribuie la conservarea biodiversității.

Latest articles

Cele mai frumoase locuri pentru prima intalnire in Cluj

Intr-o lume moderna, tehnologica si aglomerata, intalnirile romantice au capatat o noua dimensiune. Daca si tu te afli in cautarea unei potentiale perechi sau...

Batoane proteice fara zahar – iata ce beneficii aduc acestea unei diete

Zaharul este inamicul principal al greutatii perfecte, acesta contribuind la luarea in greutate – lucru pe care oricine il stie. Astfel, atunci cand urmezi...

Idei de tatuaje minimaliste de familie

Familia este unul dintre cele mai importante simboluri din societatea noastra si poate fi laudata, recunoscuta si amintita printr-un tatuaj. Aceste tipuri de design incearca...

Ochelari de soare care vor fi in tendinte in acest an

Draga iubitoare de accesorii, cu siguranta din colectia ta nu lipseste o colectie buna de ochelari de soare. Fie pentru ca ai nevoie de...